Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Koronavirüsten deniz ticaretine büyük darbe
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs 110'dan fazla ülkeye yayıldı.Koronavirüs deniz ticaretini de büyük ölçüde etkiledi.

30'dan fazla ülke başta Çin ve İtalya olmak üzere dünyanın birçok noktasından gelen gemileri limanlarına yanaştırmak için gerekli önlemler aldı.

İşte koronavirüs salgınına karşı ülkelerin deniz ticaretine ilişkin aldığı önlemler:

İTALYA

Trieste ve Monfalcone Liman Başkanlığı 24 Şubat 2020 tarihli gemilere tavsiyelerde bulunan bir not yayınladı. Yayınlanan nota göre "koronavirüs salgını durumunda, gemi mürettebatından enfekte olan kişi Harbor Master'ın gemide sağlık yardımı bulunan fırlatma botu ile karaya çıkarılacaktır" denildi.

ÇİN

13 Şubat’ta Huatai Sigorta Acentesi ve Danışmanlık Hizmeti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada birtakım önlemler alındığı duyuruldu. Bu önlemler ise:

-Çin limanlarına yanaşacak bir geminin öncelikle Tianjin ve Xiamen Sağlık durumunu beyan eden formu doldurmalarını, Dalian gümrük memurlarının gemiye gireceğini ve gemideki mürettebatın vücut ısılarına bakacaklarını zorunlu tutuldu.
-Wuhan veya Hubei eyaletinden mürettebatı bulunan gemilerin özellikle inceleneceği belirtildi.
-Shanghai, Xiamen, Ningbo, Tianjin, Dalian ve Qingdao and Guangzhou limanlarında mürettebat değişimi yasaklandı.

FRANSA

Fransa’nın Dunkirk limanında özel bir önlem alınmadı.

Le Havre ve Rouen Limanı yetkilileri, limana yanaşmak isteyen gemiler için “Denizcilik Sağlık beyan formu” doldurma zorunluluğu getirdi.

Brest Limanı yetkilileri ise Asya mürettebatlı gemilere ve Hong Kong veya Singapurdan gelen gemilere karşı dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Lorient Limanı’na yanaşacak gemilerden son 14 günlük rota durumlarını gösteren belge istendi.

La Rochelle/ La Pallice Limanı yetkilileri ise son 15 günde Çin limanlarına yanaşmış veya Çinli mürettebata sahip gemilere “Denizcilik Sağlık Beyan Formu” doldurulması zorunluluğu koştu.

CEZAYİR

27 Şubat’ta Neffous Denizcilik ve Danışmanlık tarafından yapılan açıklamada, Annaba limanı bütün yerel görevlilere, hijyen kuralları ve hizmetleri gereği, İtalya limanlarından gelen tüm gemilerin, serbest geçiş izni verilene dek karantina altına alınmasını bildirdi

AVUSTRALYA

4 Şubat’ta Aus Ship P&I tarafından yapılan açıklamada, Avustralya karasularına girecek gemilerin 12 saat önce gemide bulunan kişilerin sağlık durumlarının varış öncesi bildirilmesi gerektiğini şart koştu. Ayrıca Avustralya limanlarına yanaşacak gemilerin kaptanlarının son 5 limanlarını bildirmelerini istedi.

Ayrıca Biyogüvenlik Dairesi de, Avustralya limanlarına yanaşacak gemilerin, eğer öncesinde Çin limanlarına yanaşmışsa gemi acentelerinden aşağıdaki bilgileri açıklamalarını istedi:

-Geminin Çin’den ayrıldığı tarih.
-Çin’den ayrılan geminin Avustralya’ya varmadan önce hangi limanlardan geçtiği.
-Gemideki personelde herhangi bir hastalık durumunun olup olmadığı.
-Geminin yanaştığı son 5 liman bilgisi.

HONG KONG

Hong Kong hükümeti, uyrukları dikkate alınmadan Çin'den Hong Kong'a giren herkese 14 günlük karantina uygulanmasını zorunlu tuttu.

HİNDİSTAN

Hindistan Denizcilik Bakanlığı, mürettebat sahil izni kısıtlamaları gereğince 15 Ocak'ta veya sonrasında Çin'i ziyaret eden yabancıların herhangi bir hava, kara veya deniz limanından Hindistan'a girmesine izin verilmeyeceğine dair bir bildiri yayınladı.

ENDONEZYA

Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına ilişkin Çin'den gelip Endonezya'daki limanlara giren gemilerin ve yüklerinin denetimini artırıyor.

Çin'den Endonezya'ya giren her gemi, limandaki KKP ofisine varışını bildirirken ziyaret eden gemilerin bir yolculuk notu (son 10 liman) iliştirmesini zorunlu tuttu ve son limana dayanarak geminin Çin'de durdurulmuş olması durumunda sıkı denetime tabi olacaktır denildi. Karantina süresi, geminin Çin'den kalkışından itibaren 14 gün olarak belirlendi.

Limanların varış alanına kurulan termal tarayıcılar ile yolcuların vücut sıcaklığındaki artışı tespit edilecek.

İSRAİL

İsrail son 15 gün içerisinde Çin limanlarına yanaşmış gemilerin ülkeye girişini yasakladı.

Ayrıca her geminin İsrail limanına gelmeden önce İsrail Sağlık Bakanlığı'na rapor göndermesi ve tüm mürettebat ve yolcuların sağlık sorunu olmadığını ve geminin son 15 gün içinde Çin'i ziyaret etmediğini belirtme zorunluluğu getirildi.

İsrail yetkilileri tarafından 2 Mart itibariyle İsrail limanlarına yanaşacak gemilerin Çin, Hong Kong, Tayland, Singapur, Makao, Güney Kore, Japonya, İtalya , Fransa, Almanya, İsviçre, İspanya, Avusturya ülkelerine giriş yapmamış olması gereklidir açıklaması yapıldı.

KENYA

Kenya'da Nisomar Ltd'nin yayınladığı genel uyarıya göre Kenya Liman Kurumu, Çin'den gelen tüm gemi mürettebatlarının sağlık durumlarını belirten Deniz Sağlık Bildirgesi'ni doldurmalarını zorunlu hale getirdi.

KORE

7 Mart'ta Kore’de Spark Uluslararası Gemi Acentesi, Çin'den veya başka bir ülkeden Kore limanlarına gelen gemilere ilişkin, Ulusal Karantina İstasyonu ve ilgili yetkililer, gemideki mürettebat için gelişmiş bir tarama önlemleri oluşturalacağını ve Ulusal Karantina İstasyonu görevlilerinin, her mürettebatın vücut sıcaklıklarını kontrol etmek için bu gemilere bineceğini ve tüm mürettebat üyeleri tarafından kişisel olarak doldurulacak sağlık anketleri verileceğini ifade ettiler.

MALTA

Malta hükümeti, İtalya'ya yönelik her türlü deniz seferini durdurma kararı aldı.

Ayrıca 24 Şubat'ta yayınlanan sirkülere göre, Malta limanlarına yanaşan gemilerin mürettebatlarının gemi dışına çıkması yasaklanmış ve kendilerini izole etmeleri istenmişti.

Mürettebat üyelerine sadece ilgili makamlar tarafından izin verildikleri takdirde gemiden inmelerine izin verilecek.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 12.03.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ULUSOY Denizyolla..
 UZMAR
 DENİZSAN
 DENİZCİLER Turizm
 EREĞLİ Denizcilik..
 OBA Den. Pet. İnş..
 FERGÜN Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 ROTA Gemi
 KAPTANPAŞA Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim