Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Ege Gübre Limanı'ndan İhracat
İzmir"in Aliağa İlçesi"nden ilk konteynır yüklemesi yapıldı. Nemrut Limanlar bölgesinde bulunan Ege Gübre Limanından yapılan ilk konteynır taşımacılığı TURKON Konteynır Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş tarafından gerçekleştirildi. TURKON Taşımacılığa ait Kaşif Kalkavan gemisinde düzenlenen törene TURKON Konteynır Taşımacılık Ege Acente Müdürü Nur Özgen, Ege Gübre Genel Müdürü ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Çakan, TCE EGE Konteynır Terminal İşletmeleri Genel Müdürü Vahdet Keleş, TURKON Acente Müdür Yardımcısı Salih Ürker in de hazır bulunduğu törende konuşan TURKON Konteynır Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş Ege Acente Müdürü Nur Özgen tarihi bir ana tanıklık etmekten ve ilk ihracatı gerçekleştiren firma olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

NUR ÖZGEN “ NEMRUT LİMANLARINDAN AMERİKAYA İLK İHRACAT GERÇEKLEŞİYOR.”

Aliağa Nemrut Limanlar Bölgesinin bir çok geminin yükleme boşalttığı yaptığı iskeleleri ile önemli bir liman olduğunu dile getiren TURKON Konteynır Taşımacılık Ege Acente Müdürü Nur Özgen “Ege Gübre Liman sahası içerisinde bizim şirketimize bir konteynır terminali hizmet vermek üzere hazırlanmış durumda. Daha önce İzmir Limanından yapmakta olduğumuz seferlerimizi Kaşif Kalkavan adlı gemimiz ile Aliağa Nemrut Limanından TCE EGE konteynır terminalinden direk Amerika seferlerimize başlıyoruz. Bu güzel limanın yapımızda emeği geçen herkese, Ege Gübre İşletmesi yetkililerine, Denizcilik Müsteşarlığına, Gümrük Müsteşarlığına, Terminali işleten TCE EGE firmasına ve limanı işleten İspanyol TCB Gruba teşekkür ediyoruz. Liman gerçekten çok iyi planlanmış ve son derece güzel yapılmış. Buraya geliş amacımız müşterilerimize beklemelerden uzak, sıkışıklıktan uzak Avrupa standartlarında hizmet sunmaktır.

NUR ÖZGEN “ İZMİR LİMANINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARI RAHATLATACAK.”

İzmir Limanında oluşan sıkıntıların ihracat ve ithalatçılar açısından çok önemli ve olumsuz etkiler yaşattığını ifade eden Nur Özgen “ Bu şekilde yapılan bir liman İzmir Limanında yaşanan sıkıntıları da hafifletecektir ve bir başlangıç olacaktır. İhracat ve İthalatçılarımız ile armatörlerimize son derece yararlı bir yatırım. Biz de bunun için buradayız. Avrupa standartlarında hizmet veren bir limandan müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi planlıyoruz. Denizcilik sektörünün gelişimi açısından da önemli bir yatırım. İhracat ve ithalatçılarımıza çok iyi bir servis ve yeni bir kapı açıyoruz. Bu adımı atmak ve denizcilik sektörümüze katkı koymaktan dolayı çok mutluyuz.” Diye konuştu.TURKON Holding"in 21 gemisi olduğunu ve tamamını kendi tershanelerin de yaptıklarını söyleyen TURKON Konteynır Taşımacılık Ege Acente Müdürü Nur Özgen “ Konteynır taşımacılığı yapan değişik yatırımları ve tershaneleri olan bir Holdingiz. 1997 yılında Kaşif Kalkavan şirketler grubu tarafından kurulmuştur. Bütün gemilerimiz tamamen türk işçileri tarafından kendi terhanelerimizde üretilmiştir. Türkiye de denizciliğin özellikler yeni konteynır yapımına öncülük eden bir holdingiz.” dedi

EGE GÜBRE GENEL MÜDÜRÜ BÜLENT ÇAKIN “ TÜRKİYE DE CİDDİ LİMAN SIKINTILARI VAR.”

1990 lı yıllardan başlayan çalışmalar ile 3. İskeleyi yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Ege Gübre Genel Müdürü Bülent Çakın da Türkiye de ciddi liman sıkıntılarının olduğunu belirterek “ Bu iskelenin yapımı 5 yıl sürdü ve yorucu geçti. Bu bizim 3. İskelemiz. Denizcilik ve Gümrük Müsteşarlığımız destekleri çok önemliydi. Yapım aşamalarında da Uzmar firmasının tecrübeleri çok yardımcı oldu. Bu ülkemizin bir yatırımı. Türkiye de ve özellikle ege bölgesinde ciddi liman sıkıntısı var. Çanakkale"den Antalya ya kadar arada sadece İzmir var. Nemrut bölgesi doğal bir liman. Her ne kadar hala koy statüsünde de olsa da konumu ve fiziki şartları itibari ile doğal bir liman. Her türlü hava şartlarına rağmen 7 gün 24 saat hizmet verecek bir hizmet kolaylığı var. Bundan sonra amacımız daha çok çalışarak gemi sayısını artırmak olacak. Her kese, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi. TCB Grup Terminal İşletme Müdürü Thomas Phalasyos da Ege Gübre Liman İskelesinde dünya standartlarında hizmet vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “ Bizim şirket olarak amacımız dünyanın çeşitli yerlerinde terminaller kurarak dünya ticaretine katkı koymaktır. Buradaki önceliğimizde hizmetlerimizi en güzel şekilde vermektir. Liman ve rıhtımın sahibi Ege Gübre"nin yardımları sayesinde bizde bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. İskelenin kullanım kolaylığı ve sunduğu imkanlar gerçekten çok güzel.” Dedi.

Aliağa Nemrut Limanlar Bölgesinde Ege Gübre"nin yaptığı 3. İskeleden Amerika ya yapılan ilk konteynır ihracatını TURKON Konteynır Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş gerçekleştirdi. İlk seferde 70 adet konteynır da gıda, tekstil ve mermerden oluşan yaklaşık 1500 ton ürünün ihraç edilecek. Kaşif Kalkavan adlı gemi İtalya"nın Salerno ve İspanya"nın Barcelona limanlarına uğradıktan sonra Amerika"nın New York, Norfolk ve Savanna limanlarına boşaltma yapacak.


Kaynak: GünaydınAliağa
Eklenme tarihi: 22.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UGUR 44 Vapur Ac..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 URANUS Denizcilik
 MFS Line
 BANDIRA Maritime ..
 AYGÜN Denizcilik ..
 BODRUM Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
 FAAL Denizcilik
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim