Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sokağa çıkma kısıtlaması, gemi maketçiliğine olan ilgiyi arttırdı
Korona virüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından biri olan maket gemi yapımı ve koleksiyonculuğuna olan ilgiyi arttırdı. Denizciliğe ilgi duyanların yanı sıra el becerileri gelişmiş olan pek çok kişinin de geni maketi yaparak zamanını değerlendirmeye çalıştığı belirtildi.



Sabır ve el işçiliğinin birleştiği gemi modeli maketçiliğinin stresten uzaklaşıp keyifli vakit geçirmek için değerli bir hobi olduğunu belirten Su Üstünde Firması'nın sahibi Eren Budaklı, bu hobiye gönül verenlerin kısa bir eğitim ile harika eserler üretebileceğini söyledi.

Unutulmaya yüz tutan bir el sanatları arasında yer alan gemi maketçiliğinin güzel bir uğraş olmasının yanında aynı zamanda yapanlara para kazandıran bir uğraş olduğunu belirten Eren Budaklı, "Bu uğraş insana sabır gösterdiği oranda sakinlik duygusu veren güzel bir sanattır. Gemi modelciliği sanatı gönüllük esasıyla yapılmaktadır. Gemi modelciliğini ayrıca gündelik hayatın bütün stresini unutabileceğiniz bir hobi olarak görmek gerekir. Maketçiliğe gönül vermiş kişiler modellemeye başlamadan önce hangi teknikle yapılacağına karar vermesi ve modelin gerçekçi olabilmesi için aslına uygun malzeme kullanması gerekmektedir. Gemi maketi yapımında ölçekli yapılmasının ve yapılacak modelin planına uygun parçaları ortaya çıkarmak ile başlanılması gerekir. Maket yapımının en keyifli yeri kendinizi sürekli geliştirebilmektir. En iyi maket en son yaptığın makettir, esasına uygun gemi maketi yaptıkça kendinizi geliştirerek farklı teknikler uygulayarak gelişme kaydedebilirsiniz" dedi.

"Bir maket 25 gün ile 12 ay süren emek sonucu ortaya çıkar"

Gemi maketçiliğinin bir yetenek olduğu gibi ciddi bir sabır işi olduğunu ve maketin durumuna göre bir eserin 25 gün ile 12 ay arasında değişen uğraş sonucu ortaya çıktığını kaydeden Su Ütünde Bloğu yetkilisi Eren Budaklı, iyi bir eserin baş köşelerde sergilendiğini söyledi. Budaklı, "Bir gemi maketi büyüklüğüne göre ortalama 25 gün ile 45 gün arasında yapılabildiği gibi; profesyonelce ince ayrıntılı gerçeği ile bire bir yapılan modeller 2 ay ile 12 ay arasında üretim zamanı alabiliyor. Sağlık için evde kalınan bu günlerde güzel bir hobi edinmek isteyenleri gemi modeli yapmaya davet ediyorum" diyerek herkesin bu sanatı öğrenmesini tavsiye etti.





Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 21.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 M&M
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 KOPUZ Denizcilik
 KONVOY Denizcilik
 DOĞUHAN Denizcili..
 ROYALMAR Denizcil..
 DOLFİN Denizcilik..
 APM Denizcilik Na..
 BATU Shipping
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim