Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çakmaktepe, kriz dinlemiyor yatırımları sürdürüyor
Türkiye'nin en modern altyapısına sahip olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) yatırımcılara sürekli ve kaliteli enerji verebilmek amacıyla kurulan Çakmaktepe Doğalgaz çevrim Santralı küresel krize rağmen yatırımlarını sürdürerek kapasitesini arttırıyor. ALOSBİ ve Çakmaktepe A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan, “Biz Türkiye'nin gücüne, yatırımcımıza güveniyoruz. Türkiye’nin yatırım cenneti haline dönüşen Aliağa organize Sanayi Bölgesi'nde sürekli ve kaliteli enerjiyi üretiyoruz” dedi.

2006'da temeli atılan ve Finlandiyalı Wartsila firması ile birlikte 52 Milyon Euro harcanarak bir yılda tamamlanan Çakmaktepe Santralı'nın ikinci etabı da tamamlandı. 35 MW olan ilk etabın yanına 70 megavat gücünde ikinci etap da üretime girdiğinde kapasite 105 MW'a çıkmış olacak. Santralın ikinci etabının 2, üretim kapasitesini 280 MW'a çıkaracak üçüncü etabın da üç motoru Finlandiya'dan Aliağa'ya ulaştı. Nemrut Körfezinde bulunan PETKİM'in modern limanına ulaşan iki gemi, Çakmaktepe Santralına ait 5 motor ve çok sayıda ekipmanı tır konvoyuyla ALOSBİ içindeki Çakmaktepe Santralına getirdi.

Finlandiyalı Wartsıla şirketi; Çakmaktepe Santralının 3. etabının kalan 13 motorunu da 2010 yılında bölgeye ulaştıracak. Motorların gelmesiyle birlikte hemen montaj çalışmaları başlatılacak. Santralı; kombine çevrim sistemi haline getirecek 2 adet buhar türbini de 2010 Ocak ayının ilk haftasında ALOSBİ'ye ulaşacak

ÇAKMAKTEPE, DÜNYANIN EN BÜYÜK GAZ MOTORU SANTRALİ OLACAK

Çakmaktepe Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı N.Atıl Akkan, küresel krize rağmen yatırımların hızını kesmediklerini ifade ederek ülke ekonomisine ve sanayicisine güvendiklerini söyledi. Akkan, “Bu hafta gelenlerle birlikte Santralımızda 12 gaz motorluk, 105 MW kurulu güce sahip 2. Etap yatırımları tamamlanmış olacak. 2010 başında ikinci etap da üretime başlayacağız. Santralımızda 3. etap çalışmalarımız da hızla ilerliyor. Aynı gemi ile 3. etap yatırımın 3 motoru da santralımıza geldi. Bu yatırım bittiğinde bütün etaplarda 28 motora ulaşılacak. 3. etap da tamamlandığında toplam kurulu gücümüz 280 MW olacak. Böylece Çakmaktepe, Dünyanın en büyük gaz motoru santrali olacak” dedi.

Akkan, “Türkiye'nin en modern yatırım vadisi ALOSBİ'de sanayicilerimiz lojistikten ihracat noktası limanlara, sürekli ve kaliteli enerjiden ulaşım çeşitliliğine, doğalgaz, enerji, su, telekomünikasyon altyapısına sahip modern bir ortamda üretim yapıyor. Çakmaktepe Doğalgaz Santralımız, bölge sanayicilerimiz için kaliteli enerjiyi sunuyor.” diye konuştu.

PETKİM LİMANI ALOSBİ YATIRIMCISI İÇİN BİR ŞANS

Aliağa Ticaret Odası başkanı ve ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkan vekili Adnan Saka da bölgenin lojistik ve ulaşım avantajlarına değinerek, “Bölgemizde yatırımların artmasını, istihdam kapasitesinin gelişmesini istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda yapılan her yatırım bize büyük moral veriyor. Aliağa'nın Liman ve ulaşım altyapısını her fırsatta yatırımcı için, burada üretip ürününü dünyaya satacak her sanayici için büyük avantajlar içerdiğini söylüyoruz. Bakın, Çakmaktepe Santralımıza gelen yeni motor ve ekipmanlarımız ALOSBİ'ye çok yakın olan Petkim'in modern limanına ulaştı. PETKİM Limanının bölgemiz ve yatırımcılarımız için önemli bir şans olduğunu düşünüyoruz. Hizmet aldığımız her zaman bizlere destek ve ilgilerini esirgemeyen PETKİM yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haberflash
Eklenme tarihi: 24.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DELTA Marine Yach..
 FARİN Turizm
 GÜRMAR Denizcilik..
 FUL Denizcilik Lt..
 GİRİT Yatcilik
 MARİNPET Petrol D..
 DİZMAN Denizcilik
 ISKOMARINE Denizc..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 CEO Maritime Co.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim