Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizciliği bırakıp çilek üretimine başladı, ürünleri yok satıyor
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 15 yıllık denizci Fatoş Ünal Özen, mesleğini bırakıp kiraladığı iki dönümlük tarlada çilek üreticiliğine başladı. Bodrum’daki iki çilek üreticisinden biri olan Ünal “Bodrumluyum denizci olarak büyüdüm ama toprak ve çilek hayalimi gerçekleştirdim, ürettiğim çilekler dalında kapışılıyor, önümüzdeki yıl üretim alanını genişleteceğim” dedi.



Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesinde doğup büyüyen evli ve 40 yaşındaki Fatoş Ünal Özen yaklaşık 15 yıl ultra lüks yatlarda gemicilik yaptı. Hemen hemen bütün Ege ve Akdeniz sahillerini dolaştı. Özen on ay önce verdiği kararla aniden denizciliği bıraktı.

ÇOCUKLUK HAYALİNİ ÇİLEK TARLASINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

Özen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yardım isteyerek Ortakent-Yahşi mahallesinde kiraladığı iki dönem arazi üzerinde hibe olarak aldığı Florida Rubiygem türü çilek fideleri ile üretime başladı.

Geçtiğimiz ekim ayında üretime başlayan Özen dört ay önce çilek tarlasından ürün almaya başladı. Özen'in tamamen doğal ortamda yetiştirip ürettiği Hanımeli Tarım ismini verdiği tarlası Bodrum'da yaşayanların akınına uğradı.

NARENCİYEDEN İKİ KAT C VİTAMİNİ DEPOSU

Çocukluk hayali olan toprakla uğraşma ve çilek üretimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özen “Bodrum'daki iki çilek üreticisinden biriyim. Bodrum genellikle narenciye, zeytin üretir. Çilek çok denenmemişti. Ama çileğe olan tutkum ve sevgim beni bu işe yönlendirdi. Şu anda üç aydır taleplere karşılık veremiyorum. Marketlere pazarlara bile dağıtamıyorum, ürün tamamen tarlama gelip alanlar sayesinde hemen tükeniyor. Temmuz ayına kadar üretim devam edecek, ardından hemen çilek tarlasını büyütüp daha büyük rekolte etmek için gerekli çalışmalara başlayacağım. Ben bir denizci olarak yetiştim ve büyüdüm, yıllarca denizlerde dolaştım ama şimdi hayatımın en önemli hayalini gerçekleştirdim. Tamamen doğal ortamda yetiştirdiğim ile ilgi kısa zamanda büyük oldu. Narenciyeden iki kat bol c vitaminine sahip çileklerim daha dalında iken satın alınmaya başlandı. İlgi büyük olunca yatırıma ve üretimi arttırmaya karar verdim. Bu yıl yaklaşık 6 ton çilek üreteceğim” dedi.



Kaynak: Sözcü (Yaşar Anter)
Eklenme tarihi: 11.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FUDEN
 AKAR Deniz
 AFRICA MARINE COM..
 AYGÜN Denizcilik ..
 AKIN AKSU Yat
 REYSAŞ Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
 GÜLNAK Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 ENKA İnşaat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim