Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik MYO ortada kaldı !
Sakarya'nın Kocaali ilçesindeki SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almaya hazırlanırken doğalgaz sorununun olduğu ortaya çıktı. Sorunun giderilmesinin maliyetinin ise 3 milyon TL olduğu öne sürüldü.

2020-2021 yılında öğrenci almaya hazırlanan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda açılış için hazırlıklar devam ederken bölgede doğalgaz olmadığı ortaya çıktı. Caferiye ve Kadıköy Mahallesi muhtarları ile mahalle halkı sorunun bir an önce çözülmesini isterken, Kocaali Belediyesi üzerine düşeni yaptıklarını AGDAŞ ise TOKİ’nin yapması gerektiğini ifade etti.



KÖMÜR DUMANI SORUNU

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu sınırlarının içinde yer alan Caferiye Mahalle Muhtarı Eray Özdemir konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Bölgemize TOKİ konutları söylentilerinin başladığı zamanlarda heyecanlanmıştık. Bölgemizin tanıtımına katkısı olacak ve bu vesileyle gelecek hizmetlerden biz de faydalanırız diye. Ancak geçen zamanda katkı sağlamak değil zarar görmeye başladık. Yılın büyük bir kısmında orada yanan kömür dumanından olumsuz yönde etkilendik. Konutlara gelecek olan doğalgaz 280 hanesi bulunan mahallemiz için de fayda sağlayacak. Bu şekilde hava kirliliğinden de kurtulabiliriz” dedi

UMUDUMUZ YÜKSEKOKUL

TOKİ konutlarının yanında bulunan 300 haneli Kadıköy Mahallesi Muhtarı Soner Güney ise, sorunun bir an önce çözülmesini isterken, TOKİ site sakinleri ve yetkilileri ise merkezi ısıtmanın bütçeyi olumsuz etkilediğini belirterek, “İmza topladık, kuruma dilekçeler yazdık. Belediye başkanından destek istedik. Evde oturmasak bile sabit ısınma giderimiz var. Merkezi sistem olduğu için bu gider dairelere eşit olarak bölünüyor. Haliyle bütçeler sarsılıyor. Doğalgaz gelirse kullandığımız kadarını ödeyeceğiz. Son ümidimiz burada açılacak olan Yüksekokuldur, bu sayede bizler de doğalgaza kavuşmayı ümit ediyoruz” dedi.

AGDAŞ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

TOKİ konutlarının inşaatının katı yakıt sistemine göre yapılmasına karşı çıktıklarını belirten Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Daha konutlar bitmeden BOTAŞ’ın 2020’de yapacağı Hendek Çamdağı üzerinden gelecek hattı iptal ederek AGDAŞ’tan Karasu üzerinden 2016’da Kocaali’yi doğalgaza kavuşturduk. Daireleri teslim edilen 448 vatandaşımız var, 392 daire ayrıca olacak. TOKİ arazisinin içinde bulunduğu ve yakılan katı yakıt neticesinde hava kirliliğinden şikayetçi olan Caferiye Mahallemizde 280 hane ve yol üzerinde bulunan Kadıköy Mahallesinde ise 300 hanemizin hem mağduriyetlerini gidermek hem de doğalgaza kavuşturmak için gerekeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. AGDAŞ’ın da üzerine düşeni yapıp bölgedeki konutlara ve Kocaali’mize kazandırdığımız yüksekokulda öğrenim görecek çocuklarımız için en kısa zamanda çalışma yapacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAPMASI GEREKEN TOKİ’DİR

Yapılması planlanan doğalgazın yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırım olduğunun altını çizen AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ise doğalgazı getirmesi gerekenin TOKİ olduğunu öne sürdü. Demir, “Yapması gereken TOKİ’dir, tıpkı Korucuk sitelerinde olduğu gibi. Normal şartlar altında her şey rutin giderse, 2022 yılında yatırım planı almamız gerekirdi. Ancak AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in desteği ile Denizcilik Meslek MYO’nun Kocaali’ye kurulması nedeniyle EPDK ile yazışmalara başladık. Yapılması planlanan doğalgazın program dahilinde yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırımı söz konusu. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürüyor” şeklinde konuştu. Sadettin VURGUN/Serkan OK

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Kocaali Denizcilik MYO için ilana çıkıldı





Kaynak: sakaryayenihaber
Eklenme tarihi: 18.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LAGON Shipping De..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 GENÇER Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 MORGÜL Denizcilik
 ARYA SHİPYARD CO.
 NEOPLİS Otel
 ŞENER Petrol Deni..
 PAPATYA Yat
 TEAM SHIP Crew
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim