Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Araba vapurunda korkulu anlar
Çanakkale Boğazı’nda etkili olan şiddetli lodos fırtınasından etkilenen Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan arabalı vapur Gelibolu iskelesine yanaşamayınca sürüklenerek sahilde bulunan lokantaların üzerine yaslandı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre saat 17.00’de araçları ve yolcuları alarak lapseki iskelesinden Gelibolu’ya doğru gelmek üzere yola çıkan GESTAŞ A.Ş’ye ait “Ayvacık” isimli arabalı vapur şiddetli lodos fırtınası sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Vapurun kaptanı Selim Avcı, Gelibolu iskelesine yaklaştığı sırada şiddetli fırtına sebebiyle geminin hakimiyetine kaybedince vapur sürüklenerek yan kesimde bulunan lokantaların üzerine doğru yaslandı.

Gemide bulunan çok sayıda yolcu ve araç sürücüsünün heyecanlı anlar yaşadığı olayda gemi kaptanın anında müdahalesi ile büyük bir felaketin de önüne geçilmiş oldu. Arabalı vapurda bulunan yolcular, vatandaşların yardımı ile yan kesimden atlatılarak karaya çıkartıldı ve geminin normal yanaşma haline getirilebilmesi için römorkör çağrıldı.

Öte yandan arabalı vapurun tehlike atlatmasının ardından olay yerine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Gelibolu Liman Başkanı Ayhan Özdemir de kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

GESTAŞ GENEL MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Öte yandan yapılan bütün çalışmalara rağmen iskeleye yanaştırılamayan arabalı vapur römorkörlerin yardımı ile açığa çekilerek Lapseki iskelesine geri dönmesi sağlandı. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü de olayın ardından Lapseki’ye giderek gemi ile ilgili çalışmalarını yerinde inceledi.

Arabalı vapurun şiddetli lodos fırtınası sebebiyle Gelibolu iskelesinde yanaşmakta güçlük çekerek yan yaslandığını belirten GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, “Korkulacak bir durum söz konusu değil. Vapur fırtına sebebiyle Gelibolu iskelesine yanaşamayınca Gelibolu’ya geri dönmek zorunda kaldı. Yolcularımız sağ salim indi. Fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki vapur seferleri şuan yapılamıyor” dedi

Eklenme tarihi: 26.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GAMMA Denizcilik
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 DOST Denizcilik
 YAĞCI Denizcilik
 YEĞİNER SHIPPING ..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 IBC Güler Dış Tic..
 YILTUR Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 BUTONİ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim