Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Milli fırkateyn için güçler birleştirildi
Ülkemizde savunma sanayi konusunda yürütülen kritik çalışmalardan birisi de, fırkateynler. MİLGEM Projesi’nin devamında üretilecek İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni öncekilere kıyasla çok daha yüksek bir yerlilik oranıyla Türk Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak.

İ sınıfı fırkateynlerde yerlilik oranının en az yüzde 75 olması hedefleniyor. Bir kıyaslama yapacak olursak, ada sınıfı MİLGEM korvetleri platform sistemlerinde (ana tahrik sistemi hariç) yaklaşık yüzde 72 yerlilik oranı elde edildi.



Milli fırkateyn için yerli güç birliği oluşturuldu!

Silah sistemlerindeki onanım değişikliği veya ilaveler nedeniyle geminin boyu 10 metre uzadı ve buna bağlı olarak yapısal değişikliklere gidildi. Yurt içinde ve dışında deniz platformu inşa ve modernizasyon faaliyetleri yürüten STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin sorumluluk üstlendiği projelerde bugüne kadar yaklaşık 300 sistem sağlayıcı ve 400’ü aşkın inşa malzemesi üretici ve tedarikçisiyle çalışma gerçekleştirdiği vurgulandı.



Ana alt yüklenicilerden biri olunan MİLGEM Projesi’nin ilk 4 gemisi, Ada sınıfı korvetlerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına tesliminin ardından projenin devamı niteliğinde ve STM’nin ana yüklenici sorumluluğunda İ Sınıfı Fırkateyn (MİLGEM Projesi 5’inci gemi) Tedariki Projesi, Test ve Eğitim Gemisi Projesi (TCG UFUK A-591), Yeni Tip Denizaltı Projesi, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyon Projesi, Pakistan ile Denizde İkmal Tankeri Projesi ve Agosta 90B Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyon Projesi gerçekleştiriliyor.

Pakistan’da yürütülen projelerde, MİLGEM Projesi’nde çözüm ortağı olan yurt içi firmaların sistemlerinin de kullanılması bu firmalara ihracat imkanı sağlıyor, ürünlerin uluslararası platformlarda tanınmasına katkıda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile MİLGEM 5’inci Gemi (İstanbul/F-515) Tedarik Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle STM, geminin tasarımı, silah-elektronik sistemleri ve ana tahrik sistemi sorumluluklarını da kapsayacak şekilde ana yüklenici olarak görevlendirildi.

ASELSAN ve HAVELSAN’ın ana iş ortakları olarak yer aldığı projede, 150’den fazla sistem için 80 civarında alt yüklenici görev yapıyor. Toplamda sözleşmeli ve sipariş emriyle çalışılan firma sayısı ise 220’yi buluyor.

2023 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda

İstanbul Fırkateyni’nin blok inşaları ve birleştirmeleri devam ediyor. Geminin Ocak 2021’de denize indirilmesi öngörülüyor. Havuzda gerçekleştirilecek donatım faaliyetlerinin ardından Mayıs 2022’de liman kabul testlerine, Ocak 2023’te seyir kabul testlerine başlanması planlanıyor. Her şey yolunda giderse İstanbul Fırkateyni, Eylül 2023’te Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Milli fırkateyn projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz…





Kaynak: shiftdelete
Eklenme tarihi: 13.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKAR Shipping
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 RABİA Denizcilik
 CLUP CHERRY
 BERRAK Denizcilik
 OCEAN Shipping Ap..
 MARTRANS
 PRUVA Denizcilik ..
 MARİNMET Deniz İn..
 TRANSAL Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim