Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk kaptanı bile bile ölüme terk ettiler!
Yunan uluslararası sularında balıkçılık yapan Kıyak-1 isimli Türk gemisinin kaptanı Mustafa Şen kalp krizi geçirdi. Yardım çağrısına ne Yunan, ne de İtalyan Sahil Güvenliği yanıt verdi. Gemi Türk karasularına döndüğünde ise Şen çoktan ölmüştü.



Uluslararası avcılık yapan Kıyak-1 isimli Türk gemisinin kaptanı Mustafa Şen, Yunan sularında kalp krizi geçirdi. Gemi hemen S.O.S. yardım sinyali gönderdi ancak iddiaya göre Yunan Sahil Güvenlik ve o sırada bölgede bulunan İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri çağrıya cevap vermedi. Türk karasularına giren gemi bu kez Türk Sahil Güvenliği'ne yardım sinyali gönderdi. Ancak ekipler gemiye ulaştığında kaptan Mustafa Şen hayatını kaybetmişti.

YAKINLARI ŞİKAYETÇİ

Türk ekipleri tarafından gemiden alınan Şen'in cenazesi İzmir Adli Tıp morguna kaldırılarak otopsi yapıldı. Ardından cenaze talihsiz kaptanın ailesi ve yakınları tarafından Giresun'a götürülerek toprağa verildi. Kaptan Şen'in ailesi, Yunan ve İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerinin yardım çağrısına yanıt vermeyerek uluslararası bir suç işlediğini iddia etti. İnsanlık dışı olay önceki gün Yunan uluslararası sularında yaşandı. Yeni Asır Haber Müdürü Fatih Şendil'in aldığı bilgiye göre, uluslararası sularda balıkçılık yapan Kıyak-1 isimli geminin kaptanı Mustafa Şen sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi.



GÖRMEZLİKTEN GELDİLER

İkinci kaptan hemen S.O.S. yardım sinyali gönderdi fakat yardım sinyaline önce Yunan, daha sonra o bölgede göçmen kaçakçılığıyla ilgili çalışma yapan İtalyan sahil güvenlik ekipleri cevap vermedi. Kaptan Şen ölümle pençeleşirken Türk karasularına giren gemi, yeniden S.O.S. çağrısında bulundu. Ancak Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetiştiğinde kaptan Mustafa Şen için artık çok geçti. Çeşme Limanı'na getirilen ve oradan İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Şen'in cenazesini alan ailesi, "Bu yapılan uluslararası bir insanlık suçudur" diyerek tepkilerini dile getirdi.




Kaynak: Yeniasır (Fatih Şendil)
Eklenme tarihi: 08.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 C-M Denizcilik
 BAHRİ Tic. Ltd.
 YALTUR
 EMRE Denizcilik
 MİLANGAZ Uluslara..
 ALGEM Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 GRUP Asm
 İDÇ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim