Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
DP World limanında sendika sorunları
Liman-İş Sendikası Genel Merkezi, DP World Yarımca Limanı’nda yaşanan sıkıntılarla ilgili basın açıklaması yaptı. Sendika yönetimi, son olarak Murat karakol adlı bir işçinin haksız yere işten çıkartıldığını dile getirdi, 2019 Mart ayında gerekli çoğunluğu alıp yetki başvurusu yapılan işyerinde işçilerin baskıyla karşılaştığını aktardı.

YAŞANANLARI ANLATAN İŞTEN ÇIKARTILDI

Liman-İş Genel Merkezi, konuyla ilgili açıklamasında yaşananlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Tüm baskı ve engellemeye rağmen işçilerin yüksek iradesi ile yetki başvurusu yapıldıktan sonra DP World tarihinde görülmemiş bir uygulamayı DP World Yarımca yöneticileri hayata geçirmiş ve yetki sürecimize itiraz edilmiştir. Yetki ile ilgili süren davada ise bazı işçilerin yaşadıklarını anlatmaları yine yasalara aykırı şekilde engellenmek istenmiştir.

Son olarak 07.07.2020 tarihinde görülen yetki duruşmasında üyemiz Murat Karakol mahkemenin huzurunda işyerinde sendikanın engellenmesi için yaşanan olumsuzlukları anlatmış ve yetkisi olmayan kişilerin sırf sendikalaşma mücadelesine engel olmak üzere görevlendirildiği gerçeğini ifade etmiştir. Yasal olmayan davranışların nasıl sergilendiğine mahkemede değinen Murat Karakol 16.07.2020 tarihinde yani tam olarak 9 gün sonra işten çıkarılmıştır. İşten çıkış gerekçesi ise Murat Karakola ‘Mahkemeye çıkmışsın işyeri aleyhinde yanlış bilgi vermişsin’ biçiminde olmuştur. Oysa sunulan delillerin ve tanık beyanlarının içeriğini analiz etmek tarafların değil mahkeme makamının takdiridir.

DP World yönetimine sesleniyoruz, DP World Yarımca’da insanlık dışı, yargı tanımaz, insan haklarına aykırı davranan kişi ve kişiler durdurulmalı ve firma işçileri ile bir an evvel sorunun çözümü için masaya oturmalıdır. DP World Yarımca’da yaşananlar başta işçilerimize zarar vermekte ve aynı zamanda firmanın prestijini de ayaklar altına almaktadır. Bu akıl ve çağ dışı uygulamalar sonlandırılmalıdır.

İşçi kardeşlerimize sözümüz ise şafak yakındır sendikanız etrafında kenetlenmekten vazgeçmeyin ve bunca usulsüzlüğe boyun eğmeyin. Kısa süre içerisinde yargı da gerekli kararı verecektir ve DP World işçisi hak ettiği çalışma düzenine kavuşacaktır.

Ayrıca Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da sesleniyoruz. Tarafı olduğunuz bir duruşmada tanıklık yapan bir işçinin işten atılması diğer tanıklarımızın dinlenmesini engelleyen mahkemeye doğrudan müdahale demektir. Derhal konuya bakanlık yetkilileri müdahale etmelidir.”




Kaynak: Özgürkocaeli
Eklenme tarihi: 21.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEŞME Balik Turu
 CEO Maritime Co.
 GRUP Asm
 DENAŞ Deniz Nakli..
 MED MARİNE Kılavu..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ELİT Denizcilik S..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 AKASYA DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim