Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Pandemi, daha küçük kruvaziyerlere olan eğilimi hızlandırdı
Koronavirüs turizm endüstrisini yeniden şekillendirmeye zorladığı için kruvaziyer turizmi bunun en büyük kurbanlardan biri oldu.

Büyük yolcu gemileri ile yolculuklar COVID-19 darbesi gelene kadar çok popülerdi. Şimdi herkes soruyor: Sonunda, büyük ölçekli gemiler ile operasyonlar yeniden başlayacak, ancak misafirler gemide olacak mı?

Bir yolcu gemisi hayal ettiğinizde kafanızda limanlar arasında yüzen saraylar veya tatil köyleri akla gelir.

Seyir halindeki deniz manzarasında bunlara yine yer var. Ancak koronavirüs turizm endüstrisini yeniden şekillendirmeye zorladığı için kruvaziyer turizmi bunun en büyük kurbanlardan biri oldu.



Dünyanın en büyük kruvaziyer operatörü Carnival Corp, filosundan bu yıl 13 gemiyi düşürüyor. Bu, yüzde 9'luk kapasite daha önce görülmemiş bir azalma olarak değerlendiriliyor.

Royal Caribbean's dünyanın en büyük gemisi oladat yapımı süren Wonder of the Seas’ı ve Carnival Cruises iise Mardi Gras'ı erteledi.

Ancak COVID-19’un yarattığı bu senaryoda kaybedenler varsa, kazananlar da olmalıdır. Bu senaryoda daha küçük gemilerin yükselişini görüyoruz.

Mundy Cruising'in genel müdürü Edwina Lonsdale, The Daily Telegraph'a geçen ay okyanusa açılacak 160'tan fazla sefere yapılan rezervasyonların yüzde 90'ının 1000'den az yolcu taşıyan gemiler için yapıldığını belirtti. Ayrıca çok yolcu taşınmayan Avrupa nehir yolculukları için talebin yüksek olduğunu söyledi.



Ancak bu, koronavirüse karşı teslim olma olarak değerlendirilmiyor. Gelecekteki modellerin uzun vadeli bir ekseni olarak görülüyor.

Swan Hellenic’in dirilişi bu geçişin bir örneğidir. Şirket 2017'de ticareti durdurdu, ancak 2021'in sonlarında dönüşü açıklandı. Gemileri yalnızca birkaç yüz yolcu taşırken, yeni gemileri yaklaşık 150 sefer yapacak.

Viking Cruises, sadece bir hafta önce Mekong güzergahlarında 80 yolcu kapasiteli Saigon adında yeni bir gemi başlatacağını açıkladı. Bundan iki ay önce, Covid-19 belirsizliğinin yüksek olduğu bir ortamda lüks operatör Scenic, ikinci okyanus gemisinin inşasına başladı. Eclipse II, 200'ün üzerinde yolcu taşıyacak. Hat, önümüzdeki altı yıl içinde dört gemi daha teslim edecek.
Ve 2020'nin başında, Scenic'in kardeş şirketi Emerald Waterways, Eylül 2021'de Akdeniz'de denize indirilecek olan 50 kabinli Emerald Azzurra yatını inşa etme planlarını duyurdu.

Hattın pazarlama ve küresel marka direktörü David Winterton'a göre, "Monako gibi limanlara yelken açmak ve bu yaşam tarzının keyfini uygun fiyata çıkarmak isteyen daha genç, daha aktif bir kalabalığın" peşindeler.

Ancak, dikkati genellikle daha fazla kişisel alana izin veren daha küçük gemilere çeviren, tamamen pandeminin neden olduğu bir alan ihtiyacı değil (Lonsdale gibi seyir meraklıları, bunun şu anda müşteriler için önemli bir husus olduğunu söylüyor).

Böyük çaplı kruvaziyer turizminde limanların büyük gemilerden gelen yolcu akışı altında zorlanabileceği belirtildi. Daha küçük gemiler, özellikle çevreyi kirletmeyen karbon salımında daha önemliler. Ancak daha büyük gemiler, özellikle de son nesillerin çevdeye duyarlı sistemlerinde değişiklik yaptığı unutulmamalı. Burlardan P&O Cruises'ın gecikmiş Iona'sı sıvılaştırılmış doğal gazla destekleniyor.

Belki büyük gemilerin en büyük cazibe noktaları, küçük gemilerin ulaşamayacağı yerler olacaktır. Yunan adalarına; Batı Papua'nın bazı kısımları gibi uzak olan Endonezya eyaletleri büyük gemilerin sefer noktaları olabilir. Gemi şirketleri yeni demografik özellikleri anlatarak satış yapabilirler.




Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 19.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CoShip
 MSAM Denizcilik
 UMDE Denizcilik
 KURUOĞLU Denizcil..
 PUTA Denizcilik
 HDR Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ÇEBİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim