Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin, denizcilik eğitiminde merkez olma yolunda
Mersin Üniversitesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası arasında imzalanan protokolle Denizcilik Fakültesi için yeni bina yapılacak. Yapılacak yatırımla, Mersin’in denizcilik eğitiminde merkezi bir konuma gelmesi hedefleniyor.



Mersin Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yaptırılacak Yeni Denizcilik Fakülte binasının kaba inşaat yapımı ihalesi başarı ile tamamlandı. 9 Haziran’da davet usulü ile gerçekleştirilen ve 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat A.Ş kazandı. MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Aytekin-Serol Mühendislik İnşaat AŞ. Yetkilisi Mehmet Aytekin’in katıldığı imza töreninde firmaya yer teslimi resmi olarak gerçekleştirilirken, ihale sözleşmesi uyarınca, projenin ilk etap olan kaba inşaat süresi 14 ay olarak belirlendi.

MEÜ Denizcilik Fakültesi için yapacakları yeni bina yatırımı ile Mersin’in denizcilik eğitimi alanındaki potansiyelinin daha da artacağını ve bölgesel merkezlerden biri olacağını kaydeden MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, projenin kaba inşaat ve ince inşaat olmak üzere 2 etaptan oluşacağını belirtti. Tamamlandığında 14 bin metrekare kapalı alan ve 8 bin metrekare açık alana sahip olacak yeni fakülte binasında dersliklerin ve laboratuvarın yanı sıra birçok sosyal donatı alanında yer alacağını aktaran Lokmanoğlu, “Mersin, MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve MEÜ Denizcilik Fakültesi’nin varlığı ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere her düzeyde modern denizcilik eğitiminin verildiği bir kent haline geldi. Odamız, önümüzdeki süreçte yeni projeleriyle denizcilik sektörüne hizmet edecek kalifiye gemi adamlarının yetişmesi ve özellikle Mersin'in denizcilik eğitiminde daha iddialı bir konuma taşınması amacı doğrultusunda eğitim kurumlarını desteklemeye devam edecektir. Eğitime ve gençlere yatırımı, kentimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak en değerli yatırım olarak görüyor, bu sürece katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye belirtti.





Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 21.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JEDI Yacht
 EFEMAY Denizcilik..
 TUZLA Tersanecili..
 ANADOLU Kimyasal ..
 ATLAS Gemicilik v..
 TANGO Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
 KURUOĞLU Denizcil..
 AKIN AKSU Yat
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim