Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Sahte belgeyle yük indiren kaptana 9 ay hapis
Sahte belge ile tonlarca demiri Mağusa Limanı’na indiren gemi kaptanı Mustafa Hassan Shhadeh’in Mağusa Kaza Mahkemesi’ndeki yargı süreci tamamlandı.

Kocaeli Hareke Limanı’ndan Libya’ya gitmek üzere yola çıkan ancak yolculuk sırasında adı ve seri numarası değiştirilerek Mağusa Limanı’na gelip tonlarca demiri sahte belgelerle limana indirdiği ortaya çıkan gemi kaptanı sanık Mustafa Hassan Shhadeh hakkındaki karar açıklandı.



Mağusa Kaza Mahkemesi’nde “Sahte belge düzenleme” ve “Sahte belgeyi tedavüle sürme” davalarından yargılanan sanık Shhadeh 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

SUÇLU BULUNDU

Sanık hakkındaki davanın kararını Davanın Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler okudu. Sanık Mustafa Hassan Shhadeh’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduğunu açıklayan Güzeler, hiç kimsenin sahte belgeyi tedavüle sürmeye ve sahte beyanla menfaat temin etmeye hakkı olmadığını söyledi.

Geminin seyir halindeyken Libya olan gidiş yönü ile isim ve kaydının değiştirilerek Mağusa Limanı’na yönlendirilmesinde başka kişilerin bağlantılı olduğunu, başka suçların meydana geldiğini söyleyen Güzeler, gemi üzerindeki demir yükünün satıldığını ve demir yükünü alanların da maddi zarara uğradığının vurguladı. Güzeler, sanığa hapislik cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirterek, sanığı 9 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.



Şubat ayında kaptanlığını sanık Mustafa Hassan Shhadeh’in yaptığı 3 bin 20 ton 800 kg demir yüklü “Lady Maria” isimli geminin Türkiye Kocaeli Hareke Limanı’ndan Libya’ya doğru denize açıldıktan sonra ismi ve seri numarasının yolculuk sırasında gemi sahibinin bilgisi dahilinde değiştirilip sahte isimde belge düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Sanık Shhadeh, geminin Mağusa Limanı’na geldikten sonra üzerindeki demir yükünü KKTC’de faaliyet gösteren Mustafa Öz’ün direktörü olduğu “Pamfilya İnşaat” isimli şirkete teslim edeceğine dair sahte manifestoları ve gemiye ait belgeleri Mağusa Liman Başkanlığı’na vererek tedavüle sürmüştü.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Geminin yükünü satan Kaptan tutuklandı




Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 25.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAGE Hotel
 CLUP CHERRY
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SANBER Denizcilik..
 İYEM Asya Denizci..
 GLOBUS Uluslarara..
 ŞENER Petrol Deni..
 KEREM Denizcilik
 KERMANTRANS deniz..
 SEASON İnşaat Tur..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim