Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Antalya'daki gemi batığı talibini arıyor
Konyaaltı Sahili’nde bulunan Batık gemi Manissa, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Antalya Valiliği daha önce bir çok kez batığın kaldırılması ile ilgili ihaleye çıkıldığını ancak maddi değeri olmadığı için ihaleye giren firmanın bulunmamasından dolayı batığın kaldırılamadığını açıkladı



Antalya Valiliği 1938 yılında Konyaaltı sahilinde karaya vurarak batan ve kalıntıları hala sahilin birkaç metre açığında duran Alman bandıralı kuru yük gemisi Mannisa’nın çıkarılabilmesi için ihaleye çıkılması gerektiğini açıkladı. Daha öncesinde ihaleye çıkan ve maddi değeri olmadığı için satın alınmayan batık, hala insan sağlığını tehdit ediyor. Antalya Valiliği Antalya Ekspres’e yaptığı sözlü açıklamada bu konuda Valiliğin yapabileceği bir şey olmadığını söyleyerek yasaya göre batığın ihaleye çıkarılarak satılması gerektiğini söyledi. Denizden çıkarılmayı bekleyen batık Manissa, taliplisini arıyor.

DAHA ÖNCE BAŞVURULDU

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, Konyaaltı plajının birkaç metre açığında duran ve denize girenler için tehdit oluşturarak Antalya’nın doğal zenginliğini kirleten bu batığın temizlenmesi için geçtiğimiz yıllarda Valiliğe başvurduğunu belirtti. Valilikten gelen cevapta yasaya göre ihaleye çıkılması ve batığı çıkaracakların ihaleyi kazanması gerektiği açıklandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilik’ten Antalya Ekspres Gazetesine yapılan sözlü açıklamada, konuyla alakalı gerekli araştırmaların yapıldığı bilgisi verilerek, “Süreç aynı şekilde işliyor. Valiliğin yapabileceği bir şey söz konusu değildir. Tamamen özel bir durum. Daha öncesinde Toros Emlak Müdürlüğü tarafından satım işlemleri için ihaleye verilmiş. O dönemde başvurular da olmuş. Fakat çok eski bir enkaz olduğu ve maddi değeri olmadığı için satın alan olmamış. Satın alan olmayınca da Valiliğin devreye girip yapacağı bir şey yok. Süreç hakkında herhangi bir değişiklik yok. Bu yasayla alakalı bir mesele. Yasa neyi gerektirirse ona göre hareket edilir” denildi.




Kaynak: antalyaekspres
Eklenme tarihi: 08.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMAİL Kumanya
 SAMBURCO Denizcil..
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 DEVAL A.Ş.
 ECE Gemi İnşaa
 ÜNLÜ Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 ÖZLER İskele Ltd...
 AVRASYA EXPRES
 KARADENİZ Ro-Ro T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim