Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İnşası süren gemilerimiz gücümüze güç katacak
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, tersanelerde inşası devam eden önemli gemiler olduğunu belirterek, “Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor” dedi.



Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE’nin desteğiyle Tuz Gölü çevresindeki Hisar Atış Merkezi’nde düzenlenen roket yarışlarını izleyen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayisine katkıda bulunacak projelerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Hiçbir alan boş bırakılmayacak

Demir, ülkenin gelişmesi için savunma sanayisinin her alanında aktif çalışmaların şart olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Roket, uzay, havacılık konuları, elektronik, denizde güçlü olmak, karada güçlü olmak, bunların hepsi ama hepsi heyecan verici ama bunların biri eksik olunca eksik kalıyorsunuz. Yani gün oluyor terörle mücadele, gün oluyor ‘Mavi Vatan’ diyoruz. Vatan savunmasında, korunmasında deniz unsurları önemli olabiliyor. Hiçbir kısmı eksik bırakmadan her türlü mücadele ortamına hazır olmak gerektiğini görüyoruz. Bu yüzden hiçbir alanı boş bırakmamak için çalışıyoruz.”

Denizdeki gücümüz artacak

Türkiye’nin gemi üretimine ilişkin bilgi veren Demir, şöyle konuştu: “Şu anda tersanelerde inşası devam eden önemli gemilerimiz var. Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor. MİLGEM’in yeni versiyonu ‘İ’ sınıfı fırkateyn projesi devam ediyor. Farklı sınıfl arda, hücumbot tiplerinde çeşitli botlarımızın inşası devam ediyor. Bunlar hızla hizmete girdiğinde denizdeki gücümüz artacak.”





Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 11.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHISIEL Dış Ticar..
 KALYONCU Denizcil..
 EFOR Denizcilik
 İSTANBUL Denizcil..
 NİSA Denizcilik
 DALSAN Liman İnşa..
 AYKOP Gemi
 SERMAR Denizcilik
 DOĞUHAN Denizcili..
 MARİNPET Petrol D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim