Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, Afrika kıtası ile deniz sınırını çizdi
Türkiye ve Libya arasında Kasım 2019'da imzalanan ve Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştiren Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Antlaşması, BM tarafından da tescil edildi.

Böylece Türkiye’nin haklılığı, uluslararası toplum tarafından kabul edilirken, Türkiye’nin Afrika kıtası ile deniz sınırları da netleşmiş oldu. Türk sismik araştırma ve sondaj gemilerinin, Libya kıta sahanlığında petrol ve doğalgaz aramasının önü açıldı.



ORUÇ REİS, GİRİT İÇİN HAZIR

TPAO, Libya'da petrol arama ve üretim için ruhsat başvurusunda bulundu. Daha önceki yedi ruhsat alanında sismik araştırma ve sondajların sene sonuna kadar başlayacağı tahmin ediliyor. Türk gemileri, “Doğu Akdeniz’in en çok doğalgaz rezervinin bulunduğu bölge” olarak gösterilen Girit ve çevresinde araştırma yapacak. Bölgeye ilk önce, Kuzey Afrika’da Osmanlı hâkimiyetinin kurulmasında önemli katkısı olan Oruç Reis’in adını taşıyan Oruç Reis gemisinin gitmesi bekleniyor. Bulguların elde edilmesiyle bölgeye sondaj platformları kurulacak.

EASTMED ARTIK ÇÖP

Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin son raporuna göre; Girit'in güneyi, Türkiye’nin 572 senelik ihtiyacını karşılayabilecek kadar zengin hidrokarbon kaynaklarına sahip. BM’nin bu kararı, İsrail ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz doğalgazını Girit'ten Avrupa’ya taşınmasını içeren EastMed Boru Hattı Projesi'nin de çöpe gitmesi manasına geliyor.

ANKARA MEMNUN

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, BM kararına ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Uluslararası hukuk çerçevesinde milletimizin haklarını korumaya kararlılıkla devam edeceğiz. Sahada ve masada güçlü Türkiye” dedi. Millî Savunma Bakanlığı da paylaşımında “Libya ile 500 yıllık ortak tarihe dayalı çok yönlü ilişkilerimiz ve BM tarafından tanınan Millî Mutabakat Hükûmeti’ne eğitim, yardım ve danışmanlık desteğimiz sürecek” ifadelerini kullanıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise “BM’nin tescili, Türkiye’nin uluslararası alanda haklı adımlarının sonucu, dış politikadaki dik duruşunun, kararlılığının ve başarısının resmi! Gururluyuz. Emeği geçenlere teşekkürler” diye konuştu.





Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 05.10.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKSİM Denizcilik
 EMRE Denizcilik
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 YALOVA Sualtı Su ..
 BERGEN Denizcilik
 MORGÜL Denizcilik
 EŞMELER Tarım Ltd..
 CEVAHİR Kara ve D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim