Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sütlüceliler, kendi gemilerine "gönüllü tayfa" oldu
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin (İDO) Haliç ve Üsküdar hattında kullanılmak üzere inşa ettirdiği Haliç gemilerinden Sütlüce, ilk seferine ilginç bir şekilde başladı. Sütlüce Mahallesi sakinleri, ellerine kovaları, paspasları alarak kendi semtlerinin ismini taşıyan gemiyi temizledi. Mahalleli, temizledikleri gemiyle daha sonra Boğaz gezisi yaptı.

Tamamı Türk mühendis ve işçilerince Haliç Tersanesi'nde inşa edilen Sütlüce ve Kasımpaşa gemileri Haliç-Üsküdar hattındaki seferlerine başladı. Gemilerin yapımı aşamasında İDO Çağrı Merkezi'ni sürekli arayan Sütlüceliler, semtlerinin adını taşıyan gemiyi sefere başlamadan camlarını ve yerlerini silerek, güvertesini temizleyerek katkı sağlamak istediklerini söyledi. Sütlüceli vatandaşların isteklerine kulak veren İDO, bu dileklerini Sütlüce gemisi ilk seferine çıkmadan gerçekleştirmelerine izin verdi. Bu sabah da kadın, çocuk birçok Sütlüceli ellerine kovalarını, paspaslarını, temizlik bezlerini alarak iskeleye geldi. Hep beraber gemiye binen mahalle sakinleri, hemen temizlik işine girişti. Kimisi yerleri paspasladı kimisi camları sildi. Temsili temizliğe çocuklar da katıldı. Mahalleli ayrıca İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'a teşekkürlerini bir plaketle gösterdi. Hazırlattıkları şükran plaketini gösteren Sütlüce Mahalle Muhtarı Şerafettin Koca, bunu gemiye takacaklarını söyledi. Temizliğin ardından sefere başlayan gemi, Sütlücelileri Boğaz sularında keyifli bir yolculuğa çıkardı.

GEMİLER PANORAMİK

Haliç Gemileri mevcut deniz motorlarına göre geniş ve rahat iç mekânları, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri şekilde otomatik yolcu geçiş kapıları ile donatıldı. Yeni gemiler sahip olduğu son teknoloji ile Haliç seferlerine ayrı bir renk getirecek.

Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan gemiler, panoramik görüş açısıyla İstanbulluları Haliç'in tarihi güzellikleriyle tanıştıracak. Galata Kulesi, Fener Sinagogu, Süleymaniye Camii, Yavuz Sultan Camii, Bulgar Ortodoks Kilisesi, Aynalıkavak Kasrı, Ayvansaray ve Surlar gibi tarihi zenginliklerimize farklı bir açıdan bakma fırsatı sunuyor.

İstanbullular' a yüksek konforda, hızlı, güvenli ve keyifli yolculuk sunacak Haliç Gemileri'nin teknik özellikleri ise şöyle: ''600 yolcu kapasiteli gemiler, 12 deniz mili hız yapabiliyor, 42 m. boyunda ve 8,5 m. eninde inşa edildi. Yolcu konforu ve güvenliğinin en yüksek standartlarda düşünüldüğü gemilerde ayrıca klima, büfe, 1 adet çocuk bakım masası, hayvan barınağı, engelli yolcu standartları da bulunuyor. LCD TV'ler ve GPS üzerinden uydu anten sistemine kilitlenen anten sisteminin de mevcut olduğu gemiler son teknoloji ile donatıldı. Geniş ve rahat iç mekânı olan gemilerin; konforlu ve nanoteknoloji kullanılarak yapılan koltukları, klima ve iklimlendirme sistemleri, iç tasarımı, dizaynı yanı sıra, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri otomatik yolcu geçiş kapıları (rampa sistemi) ile diğer toplu taşıma araçlarına da örnek olması amaçlandı."

Eklenme tarihi: 09.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BUTONİ A.Ş.
 UTL Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 CM Denizcilik San..
 DESTİNA Deniz Taş..
 KADIOĞLU Denizcil..
 M&M
 MASTER Petrol
 GROUPSEA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim