Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kırım'daki limanlara yasa dışı giriş yapan 50 gemi hakkında tutuklama kararı alındı
Rus işgali altındaki Kırım’da bulunan ancak işgalden sonra Ukrayna tarafından kapatılan limanlara yasa dışı giriş yapan 50 gemi hakkında tutuklama kararı alındı. Söz konusu 50 gemiden 11’inin Kırım’ın limanlarına Rus bayrağı altında giriş yaptığı belirtildi.



Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yapan 50 gemi hakkında tutuklama kararı alındığını bildirdi.

Azatlık Radyosu’nun başvurusu üzerine bugün savcılıktan yapılan açıklamada, “Mahkeme, ihlalde bulunan 50 gemiye el koydu, bunlardan 11’i geçici işgal altındaki Kırım’ın kapalı limanlarına Rus bayrağı altında giriş yaptı. Mahkeme kararını yerine getirmek amacıyla haklarında tutuklama kararı alınan gemilerin yerini tespit çalışmaları yürütülüyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, gemilerin Kırım’ın kapalı limanlarına giriş yapması nedeniyle Ukrayna Ceza Kanununun 332-1. maddesinin 2. fıkrası (geçici olarak işgal edilmiş Ukrayna topraklarına giriş-çıkış düzeninin ihlali) uyarınca açılan davada mahkeme öncesi soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

RUS İŞGALİNDEN SONRA UKRAYNA KIRIM’DAKİ LİMANLARI KAPATTI

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul ettikten sonra, ulaştırma şirketlerinin işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklanmıştı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu kuralların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

TÜRKİYE’DEN KIRIM YASAĞI

Türkiye Deniz Ticaret Odası 6 Ekim 2017 tarihinde “Karadeniz’de Gemi Seferleri ve Kırım Bağlamında Belirlenen İlkeler” başlıklı bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, Kırım Bölgesinden ve limanlarından geldiği tespit edilen gemilerin ülkemize girişlerine müsaade edilmeyeceği ve ülkeden bu bölge limanlarına çıkış verilmeyeceği belirtilmişti.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Kırım'a yasa dışı giriş yapan 50'den fazla geminin sicil kaydı silindi




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 25.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALATURKA Cruises
 FENER Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 AYKIN Deniz Nakli..
 REYSAŞ Denizcilik
 NİSA Uluslararsi ..
 RANA Denizcilik
 MARİNTEK Danışman..
 DADAYLILAR
 CK Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim