Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Kocaeli denizcilikte birinci'
Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel, meclis toplantısında denizcilik sektörüne ait verileri paylaştı. Doğusel, “Yılın ilk 10 ayında 2 bin 373’ü Tu¨rk bayraklı olmak üzere toplam 7 bin 360 gemi geldi. Bu rakamlar ilimizin 1. sırada yer almasını sağladı” dedi.



DOĞU AKDENİZ TEPKİSİ

IMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin kasım ayı meclis toplantısı, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Dr. Kürşat Bal başkanlığındaki toplantıya, denizcilik eğitimi veren okulların yöneticileri de davetliydi. Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel açılış konuşmasında katılımlarından dolayı eğitimcilere teşekkür ederek, Öğretmenler Günü’nü kutladı. Bir Türk denizcilik şirketine ait geminin Dogˆu Akdeniz'de hukuk dışı bir şekilde basılmasını şiddetle kınayan Doğusel, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir saldırıdır” dedi.

VERİLERİ AÇIKLADI

Ekonominin temellerinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Doğusel ilimizin denizcilik sektörüne yönelik güncel verilerini açıkladı. Doğusel şunları söyledi: “Yılın ilk 10 ayında ihracatımız 20 milyar 778 milyon dolar, ithalatımız ise 33 milyar 451 milyon dolar olurken, en fazla ihracat yapılan gümrük kapımız 8 milyar 271 milyon dolar ile Derince. İzmit Gümrük Müdürlüğü 6 milyar 837 milyon dolar ile ikinci sıradadır. İthalatımızda ise Dilovası ve Derince gümrük müdürlükleri en fazla ithalat değeri sağlayan gümrük kapılarımızdır.

SEKTÖRDE BİRİNCİYİZ

2020 yılı Ocak-Ekim döneminde Dogˆu Marmara Gümrük Bölge Müdürlüğümüzde 36 milyar 316 milyon lira vergi tahsilatı yapılmıştır. En fazla vergi tahsilatı Dilovası ve Derince’de olurken, ekim ayında vergi tahsilatı bir önceki aya göre arttı. Yine bu süreçte, Kocaeli’ye 2 bin 373 Tu¨rk bayraklı, 4 bin 987 ise yabancı bayraklı olmak üzere toplam 7 bin 360 gemi geldiğini görüyoruz. İlimiz, ülkemize gelen gemi sayısında ilk sıradadır. Elleçlenen yük istatistiklerinde de Kocaeli birinci sırada. Burada ilimizin payı yüzde 15’tir."






Kaynak: Özgürkocaeli
Eklenme tarihi: 27.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RABİA Denizcilik
 TEMEL REİS Shippi..
 DESAS A.Ş.
 NİSA Denizcilik
 KOÇLAR Denizcilik
 ATASOY Uluslarara..
 GENÇER Denizcilik
 CVS Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 DALSAN Liman İnşa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim