Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye ile Ukrayna arasında korvet inşa anlaşması
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna deniz kuvvetleri için bir dizi korvet sınıfı gemi inşa etme projesini hayata geçirmek için Okean Tersanesi ile bir mutabakat imzaladı.



Okean Tersanesi tarafından yapılan açıklamada, “Korvet programının yerelleştirilmesi için, Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı Ukrayna tersanelerinin teknik kapasitesinin bir denetimini gerçekleştirdi. Okean tesisi, işletmenin teknik yetenekleri, profesyonel personel mevcudiyeti ve üretim varlıklarının modernizasyonu için mevcut program dikkate alınarak seçildi ve korvet programına dahil edildi.” denildi.

Taraflar, Ekim 2020’de Ankara’da Ukrayna ve Türkiye cumhurbaşkanları arasında yapılan bir toplantı sırasında imzalanan bir çerçeve askeri anlaşmanın ve bu yıl 14 Aralık’ta Kiev’de imzalanan korvet inşası için bir sözleşmenin uygulanması kapsamında mutabakatı imzaladı.

Okean fabrikası, mutabakatın taraflar arasında sözleşmelerin açıkça belirlenmiş bir zaman çerçevesinde imzalanmasını sağladığını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı basın servisi de bir açıklama yaparak, ADA tipi korvetler hakkında imzaların atıldığını belirtti. Ancak anlaşmanın miktarı ve korvet sayısı açıklanmadı. Bunun Ukrayna tarafından ilk yabancı savaş gemisi satın alınması olduğu belirtilmektedir.

ADA korvetlerinin toplam ağırlığı 2,400 tonun üzerindedir. Maksimum hız 29 knot olup seyir menzili 3,500 mil. 106 mürettebat taşımaktadır.

ADA korvetleri, modern bir savaş kontrol sistemi, navigasyon, sonar ve elektronik harp sistemi ile donatılmıştır. Bu korvetlerin ayrıca bir helikopter veya insansız hava araçları için bir hangarı ile kalkış ve iniş için güverte alanı da bulunmaktadır.

Korvetlerin her birinin yapım süresi dört yıldır.

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamasında, “2021 yılında bu sınıftaki ilk korvet gövdesinin tamamlanırsa, 2024 sonunda filomuz ilk ADA tipi gemiyi alabilir.” dedi.




Kaynak: ukrhaber
Eklenme tarihi: 22.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CANBAZ Denizcilik
 GEDİZ Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 ARTI Gemi Kiralam..
 YILMAR Denizcilik..
 SEA PIONEER Deniz..
 AYKIN Deniz Nakli..
 AKMAR Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 ENKA İnşaat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim