Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanlar kendi arasında fidye savaşına girdi!
Somalili korsanlar fidyeyi paylaşamayınca savaşa tutuştu.

Hint Okyanusu’nun efendisi kesilen Somalili korsanlar, kaçırdıkları Yunan süpertankerinden kopardıkları 5.5 milyon ile 7 milyon dolar arasında fidyeyi paylaşmak için savaşa tutuştu.

2 milyon varil petrol yüklü Maran Centaurus gemisinin bırakılması için pazar günü güvertesine küçük bir uçakla atılan fidye yüzünden iki rakip grup çatışınca biri sivil altı kişi öldü, üç korsan da yaralandı. Ölenlerden birinin korsan lideri olduğu belirtildi. Korsan sığınağı Harardhere sokak çatışmalarına sahne olurken bakkal Hasan Nile, dükkanları açamadıklarını belirtip “İki grup arasında güven yıkıldı. Sanırım daha fazla insan ölecek” dedi. Sözü dinlenen ihtiyarlardan Muallim Abdullah Hasan da, ‘barış ortamını bozan’ iki grup arasındaki düşmanlığa son vermeye çalıştıklarını söyledi. Korsanlar operasyonları finanse etmek için ‘kardan hisse’ vermek suretiyle işadamlarından kredi dahi alan korsanlar, şimdiye dek gemi kaçırıp fidye alma işine adeta ‘özel girişim’ muamelesi yapıyor ve bu tür paylaşım çatışmalar yaşanmıyordu. Dev tanker, 29 Kasım’da Somali’nin 1300 km açıklarında ele geçirilmiş ve pazar günü bırakılmıştı.

Kimse bizi avlamıyor

NATO’nun savaş gemilerine rağmen gemi kaçırmayı sürdüren korsanların elinde halihazırda biri kimyasal madde yüklü Britanya gemisi diğeri 2300 araba yüklü Kore gemisi olmak üzere 11 gemi bulunuyor. Korsan Hasan Ganey, korsanlığa karşı Hint Okyanusu ve Aden Körfezi açıklarında konaşlandırılmış savaş gemilerinin kendilerini alıkoyamadığını “Kimse gerçekten bizi avlamıyor, adamlarımız gidip yabancı güçlerin burnunun dibinde gemileri ele geçirip geliyor. Bir savaş gemisi gördüğümüzde hemen rotayı değiştiriyoruz ve bizi takip etmiyorlar” sözleriyle anlattı. Somali deniz kuvvetlerinin komutanı Ferah Kare de korsanlıkla uğraşanların sayısının son birkaç ay içerisinde yeni gençlerle yüzde 50 arttığını kaydetti.

Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 20.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MULTISERVICE Ship..
 GEMPORT A.Ş.
 DERİN Dalgıçlık
 ST Shipping Surve..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 LİDER Gemi
 HACIBEKİROĞLU Den..
 BEKIR SENGUL Ship..
 METEAR Deniz İşle..
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim