Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi Cemre Tersanesi'nde inşa edilecek
Altınova tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Cemre Tersanesi, dünyanın en büyük çevre dostu canlı balık taşıma gemilerini inşa etmek üzere anlaşma imzaladı.

Norveçli dizayn firması SALT Ship Design tarafından Seistar için tasarlanan ve 69.9 m ve 110 m boyunda olan iki adet Canlı Balık Taşıma Gemisi DNV GL klas kurallarına göre inşa edilecek ve Norveç bayrağını taşıyacak.



8.000 m³ tanka sahip 12.000 tonluk gemi dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi olacak. İnşa edilecek olan bu yeni tonajlı gemiler mevcut ve gelecekti müşterilerin özellikle Batı Norveç sularına göçen somonlar için artan arıtma ve nakliye taleplerini karşılayacak. Bu gelişmiş tekne tasarımları balıkların zarar görmeden ve verimli olarak işlenmesi üzerine tasarlanmış ve buna ek olarak da hijyen, çevre ve kalite kombinasyonuna oldukça önem verilmiştir. Gemiler enerji depolaması için batarya ve silindirik balık tankları gibi yeni çözümleri bünyesinde bulunduruyor.

Sözleşmeye ilişkin Cemre Tersanesi’nden yapılan açıklamada; ”Bu yenilikçi tekne tasarımları, hijyen, çevre ve kaliteye güçlü bir odaklanma ile birlikte nazik ve verimli balık işlemeye dayanmaktadır. Gemiler, enerji depolama ve dairesel balık tankları gibi piller de dahil olmak üzere birçok yeni ve heyecan verici tasarım çözümüne sahip. Enerji kullanımını minimum seviyede tutmak için tasarlandılar. Salt Ship Design ve Cemre Tersanesi arasındaki başarılı iş birliği iki yeni proje ile güçlendirildi. Fark yaratacak çözümleri içeren bu Seistar projeleri, ileride yapılacak canlı balık taşıyıcı gemilere örnek olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Bu iki yeni proje enerji kullanımını minimum düzeyde tutacak şekilde tasarlanmıştır. Salt Ship Design ve Cemre Tersanesi’nin uzun zamandır birlikte sürdükdükleri başarılı iş birliği iki yeni proje ile pekiştirilmiş oldu. Fark yaratacak çözümleri bünyesinde bulunduran bu yeni Seistar projeleri gelecekte inşa edilecek canlı balık taşıma gemilerine örnek oluşturacaktır.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 31.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNTEK Danışman..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 RANMARİNE Denizci..
 NUR Denizcilik
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 LALE Denizcilik
 AREL Denizcilik
 MONO Denizcilik
 ADAFARM Su Ürünle..
 GEMAK Şirketler G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim