Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Aşılamanın başlamasıyla yeni bir mürettebat krizi doğuyor!
Denizciler için uygulamaya konan küresel aşılama programının ağır seyretmesi ve bazı şirketlerin yalnızca Covid aşısının her iki dozunu da yaptırmış olan mürettebatı istihdam edeceğini belirtmesi denizcilik endüstrisi için yeni bir mürettebat değişikliği sorunu yaratıyor.

Kıbrıs Denizcilik Bakanlığı (SDM) tarafından önerilen küresel bazda denizcilerin aşılanması programı üzerine alınan bir karar, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından resmen kabul edildi. Karara göre denizcilik endüstrisine iş gücü tedariki sağlayan ülkelerde karada bulunan denizciler için gereken aşı sayısını belirlemek üzere bir haritalama uygulaması yürütülecek.

Bununla yanında, denizciler için uygulamaya konan küresel aşılama programının ağır seyretmesi ve bazı armatör, operatör ve gemi kiralayıcılarının yalnızca Covid aşısının her iki dozunu da yaptırmış olan mürettebatı istihdam edeceğini belirtmesi denizcilik endüstrisi için yeni bir sorun yaratıyor.



Denizciliğe devam devam etmek istiyorsanız, aşı olmanız gerekecek!

Hindistan Ulusal Denizciler Sendikası (NUSI) genel sekreteri Abdulgani Serang, bu hafta yayınladığı bir mesajda üyelere, şirketlerin yalnızca Covid-19 aşısının her iki dozunu da yaptırmış olanlara istihdam sağladığını belirterek; ''Denizciliğe devam devam etmek istiyorsanız, aşı olmanız gerekecek.'' ifadelerini kullandı.

Bunun yanında Hindistan'daki Covid vakalarının hızla artması nedeniyle denizcilik endüstrisinde kilit rol oynayan bir çok ülke Hindistan'a yakın zamanda uğrak yapmış denizciler için mürettebat değişikliğini yasakladı.

Kilit çalışan olarak tanınan denizciler için sürdürülen aşı uygulama programında ilerlemenin çok ağır olmasından ve uluslararası çabaların yavaşlığından şikayet eden InterManager, bu hafta endüstride aşırı ihtiyaç duyulan Covid-19 aşılarını elde etmek için ayrıyeten yürütülecek bir çalışmanın sözünü verdi.

Birleşmiş Milletler, denizcileri kilit çalışanlar olarak belirlese de şu ana kadar sadece 58 ülkenin bu yönergeyi uyguladığı ve denizcilere mürettebat değişikliği için öncelik tanıdığı belirtiliyor. Bunun yanında Hindistan ve Belçika, bu hafta denizcilerin limanlarında aşılanmasını taahhüt ettiler.

Aşı kriterleri uygulanırsa emtia taşımacılığında büyük bir soruna yol açabilir!

Uluslararası kuru dökme yük taşımacılığı kuruluşu Intercargo, 31 Mart tarihli bir açıklamada denizcilerin karşısına çıkan aşı kriterlerine şiddetle tepki gösterdi. Aşı pasaportlarının denizciler için bir zorunluluk haline getirilmesinin yanında belirli aşı markalarının talep edilmesi, Intercargo'ya göre, uygulandığı takdirde dünya çapında emtia taşımacılığında büyük bir soruna yol açabilir.

Intercargo başkanı Dimitris Fafalios; "Bir gemideki tüm mürettebatın limanlarına girebilmesinin ön koşulu olarak aşılanması gerektiğini öne süren ve bu aşılamada belirli bir aşı markası üzerinde ısrar eden birkaç liman devleti görüyoruz." ifadelerini kullandı.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 30.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRAK Denizcilik
 AVRASYA EXPRES
 DENİZ Destek
 TAM Denizcilik
 TRİO Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
 İSKOLDEN A.Ş.
 INDEKS A.Ş
 AKSAY
 BERGEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim