Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
Terme Tersanesi'ne 96 bin liralık ceza
Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Terme Tersanesine Çevre Kanununa muhalefet eylemi kapsamında 96 bin 561 TL'lik idari para cezası uyguladı.

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, Terme Tersanesine, 2872 sayılı Çevre Kanununa muhalefet eylemi nedeniyle idari para cezası uyguladığı öğrenildi. Terme Tersanesi A.Ş'nin idari para cezası öncesi ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, pandemi nedeniyle işlerin durduğu, yeni yeni tersanenin yeniden faaliyete geçtiğini, eksikliklerin tamamlanabilmesi için bir haftalık süre istediği gündeme geldi. 



Kurumun, tersane yetkililerinin talep ettiği bir haftalık süreyi vermeyerek, idari para cezası uygulaması ise yatırımcıyı zora soktu.

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü'nün imzası bulunan idari para cezası evrakında, tersanedeki uygunsuzluğun giderilmemesi durumunda işletmenin faaliyetinin durdurulacağı da belirtilerek şu ifadelere yer verildi.

"Ekli yaptırım kararında belirtilen 2872 Sayılı Çevre Kanununa muhalefet eylemi nedeniyle, İlimiz terme İlçesi Yalı mahallesi Balıkçı Barınağı mevkii adresinde bulunan Tersane İşletmenize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 96 bin 561 TL idari para cezasına karar verilmiştir. Ekli idari yaptırım karar tutanağında bildirilen uygunsuzluğun giderilmesi için Çevre Denetim Yönetmeliğinin 24. maddesine göre 1 defaya mahsus olmak üzere ve 1 yılı aşmamak şartıyla süre verilmiştir. Verilen süre sonunda uygunsuzluğun giderilmemesi halinde 2872 sayılı Çevre Kanununun 15. maddesine göre faaliyetin durdurulması hükmü uygulanacaktır. İdari para cezasının ödeme süresi tebliğ tarihinden itibaren bir ay olup, Terme Defterdarlığına yatırılması ve ödendiğine dair makbuzun İl Müdürlüğümüze sunulması gerekmektedir. Kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde İdari Mahkemesine itirazda bulunabileceğiniz 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun idari cezalarda yetki başlığı altında düzenlenen 24. maddesinde bu kanunda öngörülen idari yaptırım kararları, Bakanlık Merkez teşkilatında genel müdürler, taşra teşkilatında il müdürlüklerince verilir.. hükmü kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından tesis edilen idari yaptırım kararına karşı açılacak davada husumetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönetilmesi gerekmektedir" 



Kaynak: samsunkenthaber
Eklenme tarihi: 13.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREM Denizcilik
 INDEKS A.Ş
 SAMSUN Shipping
 TEKNOMARİN Denizi..
 LİDER Gemi
 EFYA Denizcilik N..
 ALUNA ESTATES S.A
 KARADENİZ Yatçılı..
 MEFES Denizcilik
 DOLFİN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim