Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Vurgun yiyenler için basınç odası
Çanakkale'ye, zehirlenme ve deniz kazalarına maruz kalanların tedavisi için gerekli olan basınç odası kurulacak. Bu amaçla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Deniz ve Sualtı Hekimliği Ana Bilim Dalı ihale açtı.

Başta soba ve şofben zehirlenmeleriyle deniz kazalarında vurgun yiyenlerin hayata döndürülmesi için "hiperbarik tedavi" uygulanan basınç odası, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerindeki kamu hastaneleri arasında üçüncü olarak hizmete girecek. Haydarpaşa GATA ve Çapa Tıp Fakültesi'nde bulunanlar ihtiyacı karşılayamadığı için 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da uzun kuyruklar oluştuğunu belirten ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersoy, hem tedavi yapılacağını hem de Türkiye'nin büyük bir eksiği olan bu alandaki uzman hekimlerin yetiştirileceğini söyledi. Son teknolojiyle donatılacak basınç odasında hayat kurtarıcı tedaviler yapılabildiğini anlatan Dekan Ersoy, "Türkiye'de üçüncü su altı hekimliği ve hiperbarik tıp ana bilim dalını kurmak istedik. Basınç odası, deniz kazalarında olduğu kadar gazlı kangren, karbonmonoksit zehirlenmesi, penisilinin istenmeyen etkileri, ezik ve yaralar, ani körlükler, işitme kayıpları, donmalar, kemik iltihapları, diyabete bağlı yaralar gibi birçok hastalık için vazgeçilmez tedavi yöntemidir." dedi.

Aynı zamanda dalgıç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, "Çanakkale'nin coğrafi konumunu ve buna bağlı yaşamı değerlendirince, boğaz ve Saros Körfezi dünyanın en güzel dalış bölgesi. Saros'a her hafta sonu 100'den fazla dalış kulübünün üyeleri geliyor. Çanakkale Boğazı, dünyanın en önemli batık dalış alanı. Üniversitemizde de Su Ürünleri Fakültesi var. ÇOMÜ'nün su altı kulüpleri, başarılı dalgıçlara sahip. Turizm ve sporun yanı sıra akademik amaçlı dalışlar da yapılıyor. Gelibolu'daki tersanelerde, gemi inşa kapsamında da sanayi dalgıçlığı var." şeklinde konuştu.

Basınç odasının ayrıca şeker hastalarının iyileşmeyen yaraları, iyileşmeyen kemik iltihapları, ani işitme ve görme kaybı, kulak burun boğaz ve göz tedavilerinde de kullanıldığını ifade eden Ahmet Reşit Ersoy, şunları söyledi: Çanakkale, yılın ortalama 200 günü poyraz alıyor. Soba ve şofben zehirlenmeleri sık görülüyor. Bunlarda en etkili tedavi basınç odası. Yüksek basınçta ve yüksek oranda oksijen solutarak dalgıç için vurgun, ağır işitme, görme kaybı ve zehirlenmelerde en etkili tedavi. Sponsor vasıtasıyla bağışlar, ÇÖMÜ Rektörlüğü'nden destek ve katkılar aldık."

BASINÇ ODASI (HİPERBARİK TEDAVİ):

Hiperbarik oksijen tedavisi, kapalı bir basınç odasında, 1 atmosferden (1 ATA= 760 mmHg) daha yüksek basınç altında, maske veya başlıkla aralıklı olarak yüzde 100 oksijen solutma yöntemi olarak kullanılıyor.


Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 04.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ULUSAL Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 AR-GAZ
 ARIF KALKAVAN
 AYDEN Denizcilik
 MIRAGE
 SALMAKİS Turizm Y..
 MED MARİNE HOLDİN..
 OBA Denizcilik
 MILLENIUM Yachtin..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim