Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'de deniz ulaşımı geliştirilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesince deniz ulaşım olanaklarının verimli kullanımı amacıyla 2013 yılına kadar 15 yolcu gemisi ile 2 araba vapuru alınacağı, mevcut iskelelerin yenileneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması kapsamında 2010-2012 yılları arasında 10 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alımına yönelik çalışma yapıldığı, 2012-2013 yıllarını kapsayan ikinci etapta ise 5 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alınmasının planlandığı belirtildi.

Gelecekte yolcu kapasitesinin artacağı varsayımı üzerine yolcu gemilerinin 400 ile 450 kişi kapasiteli alınmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, İzmir Körfezi'nde çalışacak yeni yolcu gemilerinin 37-41 metre boy, 10-12 metre genişliğe sahip olacağı, iskelelerin verimli kullanımı, yolcu iniş-binişlerinin hızlı ve rahat, oturma düzeninin ise halkın alışkanlıklarına uygun olmasına özellikle dikkat edildiği bildirildi.

Mevcut yolcu gemileriyle Konak-Bostanlı arasındaki mesafenin 18 ile 20 dakikada kat edildiği, yolcu iniş-biniş süresiyle seferin ortalama 25 dakikada tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, alınması planlanan gemilerde ise seferin 15 dakikada tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Mevcut araba vapurlarının ortalama 30-35 dakikada tamamladığı seferlerin ise yeni araba vapurları ile 15 dakikaya kadar düşürülmesi hedefleniyor.

YÜZER İSKELELER YAPILACAK

Açıklamada, yeni gemi alımlarıyla seyahat süresinin kısaltılması, daha kaliteli ve konforlu ulaşım sağlanması, maliyetlerin düşürülmesi, verimli çağdaş işletmeciliğin oluşturulması hedefi doğrultusunda bilgisayarlı deniz trafik takip kontrol sistemi oluşturulacağı belirtilerek, tüm personelin sisteme uygun eğitimden geçirileceği ifade edildi.

İskelelerin, işletmenin verimliliğini artıracak biçimde yeniden yapılandırılacağı ifade edilen açıklamada, dalga, rüzgar ve medcezir sakıncalarını ortadan kaldıracak yüzer iskelelerin yapılacağı, söz konusu iskelelerin yeri ile büyüklüğünün, ulaşımda entegrasyon ve işletmenin performansını artıracak şekilde yeniden değerlendirileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye mülkiyetindeki 7 gemi, 14 kiralık yolcu gemisi ve belediye mülkiyetindeki 3 araba vapuru ile İzmirlilere deniz ulaşımı hizmeti veriyor.

Eklenme tarihi: 11.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKGÜNLER Denizcil..
 GEMEK Denizcilik ..
 YILMAR Denizcilik..
 PENNON Yat
 BEREM Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 CHEMTANKERS Shipp..
 KARTAL Gemi İşlet..
 MARTRANS
 ATASOY Grup Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim