Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul Boğazı'nda büyük tehlike!
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde Boğaz'da meydana gelen gemi kazasını "İstanbul Boğazı'nda büyük tehlike" şeklinde açıkladı. Fotoğraflarla desteklenen yazılı açıklamada, gemilerin uyarıları dikkate almayarak kazaya neden olduğu vurgulandı. 224 metrelik dev geminin çaptığı kıyıda meydana gelen hasar da fotoğraf kareleriyle gösterildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, dün gece İstanbul Boğazı'nda meydana gelen gemi kazasını"İstanbul Boğazı'nda büyük tehlike" başlığıyla duyurdu. Gemilerin uyarıları dikkate almadığı vurgulanan açıklama fotoğraflarla da desteklendi. Gemiler ve kıyıda meydana gelen hasarında fotoğraflarla gösterildiği açıklama şu şekilde:

"20:13'de Panama bayraklı Giant Pescadores adlı 224 metre boyundaki pilotlu gemi İstanbul Boğazı güney-kuzey geçişi esnasında Bebek koyu önlerinde geminin manevra yapamaması nedeniyle deniz tehlikesine maruz kalmıştır. Bu esnada arkasından gelmekte olan tüm gemiler İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından defalarca uyarılmalarına rağmen pilotlu BORA adlı gemi, Giant Pescadores isimli gemiye çarpmış olup, yine pilotlu Alicudi-M isimli tanker yapılan uyarıları dikkate almayarak tehlikeli bir şekilde geçişine devam etmiştir. Bora ve Giant Pescadores gemilerinde çatışma neticesinde hasar oluşmuştur. Bora isimli gemi aynı zamanda sürüklenerek Rumeli hisarı önlerinde karayla temas etmiş ve balbında hasar meydana gelmiştir. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından derhal seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen Kuruluşumuza ait Kurtarma 1, Kurtarma 3, Kurtarma 5 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti 5 ve Kıyı Emniyeti 10 Hızlı Tahlisiye Botları olay mahalline sevk edilmişti. Bulunduğu mahalden kendi imkanları ile kurtulma imkanı bulunmayan kazazede Giant Pescadores adlı gemi verilen kurtarma yardım hizmeti neticesinde emniyet altına alınmış ve saat 23:55 itibari ile Ahırkapı A3 demir bölgesine demirletilmiştir. Bora isimli gemi ise kendi imkanları ile Ahırkapı A4 demir bölgesine demirlemiştir. Olayla ilgili İstanbul Liman Başkanlığınca idari soruşturma başlatılmıştır"

Kaynak: Posta
Eklenme tarihi: 20.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BANMARİN Denizcil..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 AKAR Shipping
 BATU Shipping
 SİMPLYDİVİNG
 GM Denizcilik Kur..
 KERMANTRANS deniz..
 IEC Denizcilik
 DEAR B Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim