Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Irak'a Gemiyle Enerji gönderdik
Türkiye'de inşa edilen Dünyanın ilk enerji gemisi Basra'ya doğru yola çıktı.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde Karadeniz Holding bünyesindeki Karadeniz Enerji Grubu tarafından inşa edilen dünyanın ilk enerji gemisi "Karadeniz Powership Doğan Bey" adlı gemi, Irak'ın Basra bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere ilk seferine uğurlandı.



144 MW elektrik üretim kapasitesine sahip olan geminin yola çıkışı münasebeti ile düzenlenen törene Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan da katıldı.

Törende Konuşan Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Karadeniz, Irak'ın Basra bölgesindeki elektrik ihtiyacını karşılamak üzere inşa ettikleri iki gemiden beri olan Karadeniz Powers Doğan Bey'i denize indirdiklerini belirtti. Karadeniz "Dünyanın elektrik sıkıntısı çeken pahalı elektrikle boğuşan bölgeleri olan Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkeleri için hayal ettiğimiz projemizin gerçeğe dönüşmesinden gurur duyuyoruz. Gemilerin inşasında 2.000 bini aşkın Türk insanın emeği var. Bunlara ilave olarak bu yıl içerisinde toplam kapasitesi 450 MW olan üç gemiyi daha bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise törende yaptığı konuşmada "Enerji savaşların değil barış tetikçisi olacaktır duygularımızla aklımızla bir transferi gerçekleştirmiş olacağız. Enterkonnekte enerji dalında bir ilk yaşamaktayız" dedi.

Yıldız "Lübnan'da 8 ülkenin katıldığı bir enterkonneksiyon içindeydik. Akdeniz'in güneyinde de önemli bir işbirliğini bu gemi sayesinde gerçekleştirmiş olacağız. Irak ile son bir yılda ticaretimiz 5,5 milyar dolar civarındadır. Karadeniz Holding, Tedaş işbirliği ile Irak'a elektrik satıyordu, şimdi bu gemi ile Basra Körfezi'ne de ulaşmış olacak. Krizleri fırsatlara dönüştüre biliriz. Önümüzdeki ay içerisinde sektör temsilcileri ile toplantı yapacağız. Köstence de yapılabiliyorsa neden Türk tersanelerinde de platform yapılamasın. Nabucco projesinin bir kısmını da yine Irak ile gerçekleştireceğiz. Türk mühendislik başarısının ülkemize ve Irak halkına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan ve beraberindekiler geminin açılış kurdelesini kestikten sonra gemiyi gezip yetkililerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili önceki haberimiz için TIKLAYINIZ



Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 03.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ


iş ilanıyla ilgili
Sizin firmaniza girmek istiyorum aşçı yım izmirliyim ama torpil olmadığı için göremiyorum napabilirim

Yazan: mehmet coşkun - 27.01.2015 09:12:41




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAMAR Denizcilik
 METEAR Deniz İşle..
 ESENYALI Gemi İşl..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 BEK Denizcilik
 ARKAS holding
 MERYEM ANA Deniz ..
 DEDEMAN Holding A..
 KORAL Ship
 DİNÇER Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim