Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Boat Show Ankara'ya denizi getiriyor
Deniz tutkunları 21-25 Nisan'da Ankara Atatük Kültür Merkezi'ndeki "Boat Show" da buluşacak.

Türkiye'nin denize kıyısı olmayan şehri Ankara'da deniz tutkunları, CNR Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde 21-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Boat Show Fuarı'nda buluşacak.

Ankara Atatür Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Boat Show'un tanıtıldığı basın toplantısına CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşaa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Barış Öztürk, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaptan Esen Faruk Özhan ve CNR Holding Satış Koordinatörü Murat Aslan katıldı. Toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye'de ilk defa denize kıyısı olmayan bir şehirde Boat Show düzenlediklerini belirterek, Ankaralıların deniz tutkunu olduğunu ve en çok tekne alımlarının Ankara'dan yapıldığını ifade etti. Erem, "İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz ve 10 gün süren Avrasya Boat Show'un ziyaretçilerinin büyük bir kısmı Ankara'dan idi. Ankaralıların denizi çok sevdiğini bildiğimiz için denizi onlara getirdik" dedi. Pek çok yelken kulübü, Denizcilik Müsteşarlığı, kuvvet komutanlıkları gibi kurumların Ankara'da olmasının da fuarın bölgedeki önemini arttırdığını kaydeden Erem, fuarın açık ve kapalı toplam 15 bin metrekare alanda yapıldığını ve bunun için devasa bir modern çadır kurulduğunu ifade etti. Erem, "Yetkililer Ankara'ya uluslararası standartlarda büyük bir fuar merkezi yaparsa, biz de dünyaca ünlü fuarları Ankara'ya getiririz" diye konuştu.

TEKNE ALIMLARININ YÜZDE 30'U ANKARA'DAN

DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi de, Türkiye'deki tekne alıcıların yaklaşık yüzde 30'unun Ankaralılardan oluştuğuna dikkat çekerek, "Ankaralıların yaklaşık yüzde 20'si amatör denizci, yüzde 70'i tatilini deniz kenarında geçiriyor. Ancak bizler CNR ve DENTUR olarak gerçek deniz sevgisinin sadece fiziki olarak sahil kenarında bulunmakla oluşmadığını biliyoruz. Ankaramız'da denize gönül vermiş pek çok vatandaşımız bulunmaktadır, denizciliği sevdirmek ve yaygınlaştırmak doğrultusunda denizi Ankara'ya getirdik" ifadelerini kullandı.

BÖYLE FUARLAR DESTEKLENMELİ

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Barış Öztürk Ankara'da böylesi önemli fuarların düzenlenmesinin desteklediklerini gerektiğini vurguladı. Sektörde marka olmuş 600'ün üzerinde firma olduğunu belirten Öztürk, bu markaların pek çoğunun uluslarası nitelikte olduğunu, sektörü sıkıntıya sokan merdiven altının önüne geçildiğinde sektörün daha da büyüceğini kaydetti.

ÜST GEÇİTLER VE TÜNELLERDEN GEÇEBİLECEK BÜTÜN TEKNELER ANKARA'YA GELECEK

CNR Holding Satış Direktörü Murat Aslan da, 21-25 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek Boat Show'un görsel bir şölen yaratacağını, karayollarının izin verdiği ölçüdeki yani üst geçitlerden ve tünellerden geçebilecek büyüklükteki bütün teknelerin Ankara'ya getirileceğini söyledi.

Beş gün boyunca devam edecek fuarın katılımcı grupları, tekne aksesuarları ve tekne yapım malzemeleri, sürat ve gezi tekneleri, yelkenli tekneler, motorlu tekneler, av tekneleri ve avcılık malzemeleri, fiber tekneler, dıştan takma motorlar, dizel motorlar, jet ski, balıkçılık malzemeleri, jenaratör ve güç ekipmanları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları üretici ve satıcılarından oluşuyor. Fuara, denizcilik sektörü ile ilgili tüm ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar, perakendeciler, bayiler, ilgili devlet kurumları, distribütörler, acentalar ve deniz tutkunlarının katılması bekleniyor. Ankara Boat Show, 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 10.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 MAK Denizcilik Ti..
 MARTRANS
 ORSA Tanker İşlet..
 NEGMAR Denizcilik..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 MIRAGE
 NUR Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
 BALU Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim