Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanların kaçırdığı Yasin-C Gemisi kurtuldu
Türk bayraklı "YASIN-C" adlı geminin, Kenya'da kaçırıldığı deniz korsanlarının elinden kurtulduğu bildirildi.

Geminin bağlı olduğu Bergen Denizcilik Filo Sorumlusu Fatih Kabal, Karadeniz'den yüklenen dökme buğdayı Kenya'ya götüren 22 bin 353 grostonluk "YASIN-C" adlı gemilerinin mürettebatının özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

"Gemi kaptanı bugün sevindirici haberi verdi. Korsanlar gemiyi terk etti" diyen Kabal, korsanların saldırısı sırasında kendilerini yeke dairesine kilitleyen mürettebatın, saldırının üzerinden 17 saat geçtikten sonra korsanların gemiyi terk ettiğini anladığını kaydetti.

Kabal, tekrar güverteye çıkan mürettebatın geminin kontrolünü sağlayarak, Mombasa Limanı'na doğru yol aldığını belirtti.

Fatih Kabal, "Mürettebatın kendilerine yetecek kadar yiyecekleri varmış. Korsanların gemiyi terk ettiğini bir gün sonra fark ettiklerini söylediler. Gemi personelin kontrolünde ve Mombasa Limanı'na yanaştırıldı. Gemide saldırı sonucu ağır derecede maddi hasar meydana geldiğini, fakat mürettebatta herhangi bir yaralanmanın olmadığını öğrendik" diye konuştu.

Denizcilik Müsteşarlığı'nın açıklaması

Denizcilik Müsteşarlığı, deniz korsanlarının elinden kurtulan Türk bayraklı "YASIN-C" adlı geminin personelinden yaralanan olmadığını ve geminin tamamen mürettebatın kontrolü altında olduğunu bildirdi.

Denizcilik Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Nisan'da saat 15.00 sıralarında, "YASIN-C" gemisinin köprü üstü ve yaşam mahallinin, deniz haydutları tarafından otomatik silahlarla tarandığı, köprü üstüne ve yaşam mahalline zarar verildiği ve yer yer yangın çıktığı belirtildi. Olay üzerine personelin gemiye saklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gemiye çıkan deniz haydutları ise yaşam mahalli ve köprü üstüne zarar vermeye devam etmişler ve bununla birlikte gemi personelini bulamadıkları için tahmini 17-18 saat sonra gemiyi terk etmişlerdir. Sonrasında gemi personeli saklandıkları yerden çıkarak gemiyi Kenya'nın Mombasa Limanı'na doğru yavaş seyir ile hareket ettirmişlerdir. Geminin haberleşme imkanlarının çok kısıtlı olması nedeniyle merkezimiz veya şirketi ile irtibat kuramamışlardır. Gemi, 10 Nisanda saat 00.10 itibarıyla Mombasa Limanı'na ulaşmıştır. Gemi personelinden yaralanan olmadığı bilgisi alınmış olup gemi tamamen mürettebatın kontrolü altındadır. Gemi saat 08.45 itibariyle Mombasa Limanı'na yanaşmak için sıra beklemektedir."

Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 10.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MULTISERVICE Ship..
 DENİZCİLER Turizm
 LAMIA Yat İşletme..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 BARBAROS Yatçılık
 TRIMORYA Denizcil..
 MOBİDİK Yatçılık
 AKGÜNLER Denizcil..
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim