Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Mayıs 2024
Haber
Anket
Global Ports, Alicante Kruvaziyer Limanı ile 15 yıllık sözleşme imzaladı
Global Yatırım Holding dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc’nin yüzde 80 hissedarı olduğu ortak girişimin İspanya’daki Alicante Kruvaziyer Limanı’nı 15 yıl süreyle işletecek.

Global Ports Holding (GPH) Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Alicante Kruvaziyer Limanı’nı 15 yıl işletmesine ilişkin sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.



Açıklamaya göre, Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) yüzde 80 hissedarı olduğu konsorsiyum İspanya’daki Alicante Kruvaziyer Limanı’nın 15 yıl süreyle işletilmesine dair imtiyaz sözleşmesini imzaladı. Operasyonlara başlanmasının Global Ports Holding’in (GPH) mali yılının sonuna kadar 31 Mart 2023 gerçekleşmesi bekleniyor.

2 milyon euro yatırım planlanıyor

Açıklamada, “Alicante Kruvaziyer Limanı, Liman Başkanlığı tarafından, liman ve çevresini önemli ölçüde geliştirip, sahil şeridi ve şehirle entegrasyonu sağlayacak kapsamlı bir yatırım sürecinden geçmektedir İmtiyaz sözleşmesi hükümleri gereği GPH, kruvaziyer terminalinin yenilenmesi ve modernizasyonu için 2 milyon euroya kadar yatırım yapmayı planlamaktadır” denildi.

İspanya'nın doğu kıyısındaki en çok talep gören ve büyüyen kruvaziyer destinasyonlarından olan Alicante Kruvaziyer Limanı, güçlü havalimanı bağlantısı ile yılda 100 binden fazla yolcu ağırlıyor.

Liman sayısı 26’ya yükseldi

Akdeniz Çanağı’ndaki paylarını yüzde 40’a çıkardıklarını anlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak Alicante Kruvaziyer Limanı ile birlikte portföyümüzdeki liman sayısı 26’ya yükseldi. Her bir limanımızda afet bölgesi için yardım toplanması için çalışmalar yürütüyoruz. Portföyümüzü büyütmek için de adımlarımıza ara vermeden devam ederek tüm dünyada farklı coğrafyalarda 25-30 limanı takip ediyoruz” dedi.




Kaynak: bloomberght
Eklenme tarihi: 9.03.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ROTA Gemi
 ÇANAKKALE Liman İ..
 HANMAR Denizcilik
 VBG Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
 ABALCO
 MSAM Denizcilik
 GİSAN Gemi
 ADAMARİN Tur. Taş..
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim