Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
Karayipler'de terk edilen süper yatın sahibi bulunamıyor
90 günden fazla bir süredir Falmouth Limanı'nda demir atan süper yatın sahibi bulunamıyor. Hükümet sahibinin Rus milyarder Andrey Guryev olduğunu öne sürüyor. Ancak milyarder bunu reddetti. Eğer sahibi bulunmazsa yat açık artırmaya çıkarılacak.



Antigua ve Barbuda'da bulunan 267 metrelik terk edilmiş bir süper yatın kime ait olduğu konusundaki gizem büyüyor. Yatın, Rus milyarder Andrey Guryev'e sahip olduğunu tahmin ediliyor. Ancak Guryev'in avukatları, müvekkillerinin yatın sahibi olmadığını söyledi. Hükümet ise yatı açık artırmayla satmayı planlıyor.

Lüks bir yat olan Alfa Nero'nun, uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya olan sanayi kralı Guryev'e ait olduğunu iddia ediyor. Ancak Guryev'in Londra'daki avukatları geminin kendisine ait olmadığını söyledi. Guryev'in yasal temsilcisi Bloomberg'in sorularına verdiği yanıtta "Antigua makamlarını bilgilendirdiğimiz üzere Guryev Alfa Nero'nun ne sahibidir ne de kontrol etmektedir ve gemiyi 2014 yılından bu yana zaman zaman ticari kiralama kapsamında kullanmaktadır" dedi.

Antigua Liman Müdürü Darwin Telemaque Salı günü yaptığı açıklamada, 31 Mart'a kadar Alfa Nero'nun sahibi olduğunu kanıtlayan çıkmazsa gemiyi açık arttırmaya çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. Telemaque, bir yılı aşkın bir süredir marinanın beş kişilik mürettebatın yüksek yakıt, elektrik ve gıda faturalarını karşıladığını söyledi. Başbakanlık ofisi Alfa Nero'yu terk edilmiş bir gemi olarak görüyor ve 500 bin dolardan fazla bir fatura çıkardığını söylüyor.

"Yük olmasını engellemek için her adımı atmalıyız"

Telemaque, şimdi geminin sahipsiz kalmasından ve Antigua'nın en işlek limanındaki trafiği engellemesinden endişe edildiğini söyledi. Telemaque, "Yatçılık sektörümüz bizim en büyük denizcilik gelir kaynağımız, hatta kruvaziyer sektöründen bile daha büyük. Bunu korumak ve geminin ülkemize yük olmasına izin vermemek için elimizden gelen her adımı atmalıyız" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta yayınlanan duyuruda hükümet, Alfa Nero'nun Guryev'e ait olduğunu veya onun tarafından kontrol edildiğini, Falmouth Limanı'na demir attığını ve 90 günden fazla bir süredir sahipsiz olduğunu söyledi.


Kaynak: gazeteoksijen
Eklenme tarihi: 2.04.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANMAR Denizcili..
 EMİR Denizcilik
 IŞIK Group Shippi..
 NARAL Deniz Taşım..
 FERGÜN Denizcilik
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 MEKE Group
 DOJİ Denizcilik
 TUAN Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim