Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kül bulutu deniz yoluyla ulaşıma talebi artırdı
İzlanda'daki yanardağ patlaması sonrası Avrupa'daki bazı havaalanlarının kapanması nedeniyle Türkiye'ye ulaşımı sağlamak isteyen çok sayıda yolcunun, kruvaziyer gemilere yöneldiği belirtildi.

Türkiye'den kruvaziyer gemilerle tatil organizasyonu yapan Hey Travel Kruvaziyer Direktörü Ahmet Yazıcı, Avrupa'da Paris havaalanının kapanması, diğer başkentlerde bulunan havaalarının da aksamalı hizmet vermesi nedeniyle dünden itibaren çok yoğun talep almaya başladıklarını belirtti.

Gelen talepler nedeniyle hafta sonu da çalıştıklarını belirten Yazıcı, talebe rağmen Türkiye kıyılarına yolcu gemisi seferlerinin çok az olması yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Çeşme-Brindisi arasındaki feribot seferlerinin Mayıs ayında başlayacağını, şu anda ancak MSC ve Louis kruvaziyer firmalarının gemileriyle talebe yanıt verebildiklerini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

"MSC Magnifica gemisiyle Venedik'ten İstanbul ve İzmir'e bağlantı bulunuyor. Louis Cruis firmasının Coral gemisi de Marsilya'dan İstanbul'a gelebiliyor. Bu gemiler İtalya ve Yunanistan kıyılarına da uğraması ve tatil amaçlı olması nedeniyle ancak ortalama 5 günde Türkiye'de olabiliyor. Trenlere olan yoğun talep ve insanların uzun tren yolculuklarından kaçınmak istemesi nedeniyle çok sayıda talep alıyoruz. Şu anda Fransa ve İtalya'dan Türkiye'ye çalıştıracak bir gemi olsa eminim dolu gelecektir."

Çeşme'den deniz yoluyla Yunanistan ve İtalya kıyılarına deniz yoluyla ulaşım acenteliğini yürüten Maskot Turizm yetkilileri ise Çeşme-Brindisi seferlerinin 15 Mayısta başlayacağını, şu anda taleplere, ancak Sakız Adası-Pire aktarmalı gemilerle hizmet verilebildiğini ifade etti.

Yetkililer, Çeşme'den Sakız'a 45 dakikalık feribot yolculuğunun ardından Sakız'dan Pire'ye gidilebildiğini, oradan 45 dakikalık otoban yolculuğu sonrası da Patras Limanı'na geçilebildiğini, bu limandan da Brindisi, Bari ve Ancona'ya sürekli gemilerin bulunduğunu bildirdi.

Şu anda birkaç yolcunun Avrupa'ya dönüş için talep bildirdiği, ancak çok yoğun bir talebin oluşmadığı kaydedildi. Yetkililer, yanardağ patlaması nedeniyle oluşan kül bulutunun uzun süre etkili olması halinde talebin artacağını tahmin ettiklerini kaydettiler.

Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 17.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRAND OCEAN
 SAROS Dalgıçlık H..
 BLUE DE NIMES
 URSA Denizcilik v..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 SELMAR Denizcilik
 MİRAGE Hotel
 FUL Denizcilik Lt..
 YIGIT Shipping Co..
 ESENKIYI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim