Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Mayıs 2024
Haber
Anket
SUBÜ Denizcilik MYO, yetkili denizcilik eğitimi veren kurumlar arasına girdi
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu (MYO) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü denetlemesinden geçerek Türkiye'de yetkili denizcilik eğitimi veren kurumlar arasındaki yerini aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, denetlemeyi başarıyla geçen Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı'ndan mezun öğrenciler, artık "gemi adamı" ehliyetine sahip olabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SUBÜ Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, Türkiye'de sadece 4 devlet üniversitesinde denizcilik meslek yüksek okulu bulunduğunu, yetki alan programın ise 7 devlet üniversitesinde okutulduğunu belirtti.

Akkaş, Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı'ndan mezun öğrencilerin, 3 bin groston büyüklüğe kadar gemilerde "vardiya zabiti" olarak çalışabildiğini anlattı.

Üniversitelerdeki sayının azlığı ve mezunlarının kolay iş bulması dolayısıyla Yükseköğretim Kurulunca belirlenen kontenjanların genelde dolduğunu aktaran Akkaş, "Program öğrencilerinin, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme'de belirlenen müfredata göre eğitim almaları gerekiyor. Böylelikle öğrenciler uluslararası standartlara göre mezun oluyor." ifadelerini kullandı.

Akkaş, denetimden geçmeyen denizcilik kurumunun uluslararası standartlarda eğitim verme yetkisine sahip olamadığına değinerek, şunları kaydetti:

"Okulumuzun bu yetkiyi kazanabilmesi noktasında Küresel Denizcilik Tehlike ve Emniyet Sistemi Simülatörü hibesini yaparak katkı sağlayan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı sayın Tamer Kıran'a ve laboratuvarlarımızdaki malzemeleri hibe eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teşekkür ediyorum."


Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 19.04.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÖKSALANLAR Deniz..
 APM Denizcilik Na..
 YAMAN Denizcilik
 INKA Crew Managem..
 FIRST GROUP Inter..
 SAN-MAR Denizcili..
 SANTRA Denizcilik..
 SELEN Denizcilik
 DENİZCİLER Turizm
 ZİRVE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim