Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk firmalardan Nassau'ya 300 milyon dolarlık yeni yolcu limanı
Bahamalar Nassau Kruvaziyer Limanı'nın inşaatını yürüten Türk inşaat şirketi ENKA, tamamlanan projeyi Bahama hükümeti ve Türkiye’nin önemli liman işletmecisi Global Port Holdings'e teslim edecek.

Nassau Kruvaziyer Limanı'nın iyileştirmelerini yapan Türk inşaat firması ENKA’nın limanın açılışının önümüzdeki ay tamamlanacağını duyurdu. Türk inşaat şirketi ENKA, tamamlanan projeyi resmi olarak Bahama hükümeti ve Türkiye’nin önemli liman işletmecisi Global Port Holdings'e teslim edecek. Türk inşaat firması ENKA tarafından yeni kruvaziyer limanının bu şekilde tamamlanması, Bahamalar için iyi bir haber anlamına geliyor.



Nassau liman tamamlanınca aynı anda dünyanın en büyük yolcu gemileri olan birden fazla Oasis ve Icon sınıfı yolcu gemisini ağırlayabilecek ve günlük ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırabilecek. Yolcu gemisi yolcuları, limana inşa edilmesi 300 milyon dolardan fazlaya mal olan yeni ve iyileştirilmiş tesislerin bulunduğu devasa bir alanda karşılanacak.

Nassau'nun uzun zamandır beklenen yeni kruvaziyer limanı ve tesisleri tamamlanmak üzere. Projede inşaat, çevre düzenlemesi ve incelemelerde son haftalara girdik. İnşaat şirketi ENKA, tamamlanan projeyi resmi olarak Bahama hükümeti ve liman işletmecisi Global Port Holdings'e teslim edecek.



İlk olarak 2019 yılında duyurulan Nassau Yolcu Limanı Projesi, müteahhidin projeyi 1. Aşama Deniz İşleri ve 2. Aşama Upland İşleri olmak üzere iki aşamada yürüttüğü, Haziran 2020'de ENKA'ya verilmiştir. ENKA, limanın tüm inşa süreci boyunca tam olarak çalışır durumda kalmasını sağlamak için iki aşamalı bir yaklaşım benimsemiştir.

Aşama 1, kruvaziyer iskelesini tarama ve genişletme yoluyla Oasis ve Icon sınıfı gemiler gibi daha büyük yolcu gemilerini barındırmaya odaklandı. Liman artık mega yatlar için yeni bir iskeleye de sahip. 1. Aşama ayrıca mevcut yapıların iyileştirilmesini ve ek yanaşma kapasitesi için Doğu ve Batı Marinalarının oluşturulmasını da içeriyordu.

2. Aşama, hem ziyaretçiler hem de yerel halk için genel deneyimi geliştiren yeni tesisler inşa etmeye odaklandı. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 300 milyon $ olmasına ve bütçeyi yaklaşık 50 milyon $ aşmasına rağmen , bu yaklaşım Nassau'nun bu yıl birkaç rekor kıran ziyaretçi günü belirlemesini sağladı.

Nassau Liman Direktörü Mike Maura'ya göre, limanın büyük açılışının Mayıs ayının son hafta sonu olması planlanıyor ve bu başlangıçta planlanandan çok daha geç.

“Mayıs 2023'ün son hafta sonundan çok önce bitirmeyi bekliyorduk ama pandemi bizimle eğlendi. Tamamlandığında, aynı anda üç Oasis gemisini ve diğer üç gemiyi toplam altı olmak üzere rahatça idare edebileceğiz,” dedi Maura.

Tesisler ve İyileştirmeler

Limandaki yeni olanaklar arasında modern bir terminal binası, Bahama kültürel mirasını sergileyen bir Junkanoo Müzesi ve canlı performanslar ve etkinlikler için bir tiyatro yer alıyor. Ziyaretçiler ayrıca çeşitli uluslararası ve yerel restoranların, mağazaların ve eğlence tesislerinin keyfini çıkarabilir.

Toplamda, bu yükseltmeler Nassau'ya kruvaziyer gemisiyle gelen günlük yolcu sayısını %50'den fazla artırmayı hedefliyor. Başka bir deyişle, kapasite günlük 20.000'den inanılmaz bir şekilde 33.000 yolcuya yükseldi.

Sayıların 2023'te 1.260 kruvaziyer ziyareti sırasında dört milyona ve 2024'te 1.300 kruvaziyer ziyareti sırasında 4,5 milyon ziyaretçiye çıkması bekleniyor.

Nassau'nun sıklıkla eleştirildiği bir alan, genel olarak liman bölgesinin görünümüydü. ENKA, limanın görünümünü ve erişilebilirliğini daha da geliştirmek için kapsamlı çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına büyük önem vermiştir.

Yükseltilmiş liman ayrıca Bay Street ve Nassau şehir merkezi ile entegre olacak. Umuyoruz ki, yeni geliştirmeler genel hizmet düzeyini ve kruvaziyer yolcularının Nassau'da bekleyebilecekleri güvenlik duygusunu geliştirecektir.

CEO Mike Maura, bu yılın başlarında limanın yolcu gemilerine deneyim, hizmet ve değer sağlamada başarısız olduğunu belirtmişti. Dünyanın en işlek beşinci yolcu kruvaziyer limanı olmasına rağmen Maura, limanın operasyonel kapasitesinin ve yerel cazibe merkezlerinin kruvaziyer yolcularının taleplerini karşılamadığını iddia ediyor.


Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 21.04.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEACOR INTERNATIO..
 ULUSOY Denizyolla..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 NARAL Deniz Taşım..
 MARDES Gemi
 MEFES Denizcilik
 AVRASYA EXPRES
 CAPT.ELSEK Intern..
 ARZU YATCILIK TUR..
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim