Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Nisan 2024
Haber
Anket
TCG Anadolu, İstanbul Boğazı'ndan geçti
Geçtiğimiz hafta boyunca İstanbul Sarayburnu limanında vatandaşların ziyaretine açılan TCG Anadolu gemisi, demir alarak İstanbul boğazı'ndan geçti.

TCG Anadolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri kapsamında 21 Pare top atışı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve vatandaşları selamlayarak İstanbul Boğazı'ndan geçti. Geçişin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu personeline seslendi. Erdoğan, "Gönlümdeki en büyük hayal şu andaki TCG Anadolu'ydu. Ama şimdi istiyorum ki süratle TCG Anadolu'nun bir üst basamağını inşallah gerçekleştirelim" dedi.



Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'nda Pazartesi günü vatandaşların ziyaretine açılmıştı.

Toplam 79 bin 274 kişinin ziyaret ettiği dev gemi, bugün limandan demir aldı.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yeni amiral gemisi TCG Anadolu'nun köprü üstüne çıkan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada seyir subayından yapılacak Boğaz geçişine ilişkin bilgi aldı.

Son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Bakan Akar'ın "avara" komutu sonrası gemi limandan ayrılış faaliyetlerine başladı.

Gemi komutanının "Bismillah halatlar fora" komutu sonrasında geminin limana bağlı olduğu halatlar toplandı ve batarya düdüğü çalınarak gemi seyrine başladı.



CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I SELAMLADI

Saat 12.00'de Dolmabahçe'ye yaklaşan gemi, 21 Pare top atışı ve Çimariva ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve vatandaşları selamladı.

ERDOĞAN, TCG ANADOLU PERSONELİNE HİTAP ETTİ

Geçişin ardından, Milli Savunma Bakanı Akar ile telefonda görüntülü görüşen Erdoğan, TCG Anadolu personeline de hitap etti. Erdoğan, "İnşallah 14 Mayıs'tan sonra bu süreci çok daha kararlı bir şekilde işleteceğiz. Gönlümdeki en büyük hayal şu andaki TCG Anadolu'ydu. Ama şimdi istiyorum ki süratle TCG Anadolu'nun bir üst basamağını inşallah gerçekleştirelim. Bunu gerçekleştirmek için bir yeni adım, bu konularda İspanyollarla, İngilizlerle görüşmelerim oldu.

Bu görüşmeler neticesinde her iki taraftan da çok olumlu cevaplar aldık. Sizler gibi kararlı kardeşlerimle gerek komuta kademesi gerek er, erbaş, tüm bahriyeliler olarak çok ciddi bir noktaya geliyoruz. Sizlerin duruşları bizleri çok mutlu edecektir. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Sizleri şahsım, milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum" dedi



TCG Anadolu'ya Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler de eşlik etti. Gemi, vatandaşları selamlayarak İstanbul Boğazı'ndan geçti.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 25.04.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATN DENİZCİLİK SA..
 KEREM Denizcilik
 UNICOR İnternatio..
 SVR Maritime Corp
 KOÇLAR Denizcilik
 NİSA Denizcilik
 DEK Shipping
 ABC SHIPSTORE D..
 ÖZGÜN Company
 DETEK Deniz Tekno..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim