Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Donanmamızın gücü Dünyanın dikkatini çekiyor
Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu ile güçlenen Türk Deniz Kuvvetleri, sona yaklaşan projelerle envanterini daha da büyütecek. Filosunu İ sınıfı fırkateyn, Reis sınıfı denizaltı, Milden, açık deniz karakol gemisi ile genişletecek olan donanma, havada ise İHA/SİHA, silah sistemleri ve hava araçlarıyla desteklenecek.



TCG Anadolu’nun envantere girmesiyle Deniz Kuvvetleri’nin envanterindeki platform sayısı hava araçları ile 200’e çıktı. Envantere gelecek olan yeni projelerle birlikte denizaltı, fırkateyn, hücumbot, SİHA, karakol gemisi ve destek gemisi ile birlikte sayı daha da artacak.



Savunma sanayiinde son bir ayda hangardan çıkarttığı araçlarla havada rakiplerine gözdağı veren Türkiye, TCG Anadolu ile denizlerde de söz sahibi olduğunu dosta ve düşmana bir kez daha gösterdi. Envanterini ithal unsurlar yerine geliştirdiği yerli ve milli özkaynak ürünlerle takviye eden savunma sanayii, denizde de üretimi artırarak yerlileşme çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda sayısı 200 olan deniz kuvvetleri envanteri, yıl içinde daha gelecek olan deniz araçlarıyla birlikte genişleyecek.



MAVİ VATAN’A GÜÇLÜ DONANMA

Geçtiğimiz hafta envantere girmesiyle birlikte filodaki en büyük gemi TCG Anadolu. Onun yanı sıra Türk donanmasının vurucu gücünü 16 fırkateyn, 4 korvet, 18 hücumbot, 11 mayın avlama gemisi, 21 deniz karakol gemisi, 12 denizaltı, 5 lojistik destek gemisi, 5 çıkarma gemisi, 21 çıkarma aracı, 3 kurtarma gemisi, 4 araştırma gemisi, 2 okul gemisi oluşturuyor. Hava araçlarının da bulunduğu envanterde 43 helikopter, 12 deniz karakol uçağı, 3 genel maksat uçağı ve 19 İHA yer alıyor.

Söz konusu envanter ise daha da genişleyecek. Bu yıl içinde birlikte inşa edilecek dört İ sınıfı firkateynlerden ilki olan İstanbul fırkateyni envantere giren ilk milli fırkateyn olacak. Bunun yanı sıra Reis sınıfı denizaltı, TF-2000 hava savunma harbi muhribi, milli olarak tasarlanıp üretilecek olan Milden, tasarım çalışmaları devam eden Türk tipi hücumbot, münhasır ekonomik bölge alanlarının korunması amacıyla açık deniz karakol gemisi, lojistik destek gemisi, ulusal ve uluslararası deniz görev gruplarının destekleyebilecek denizde ikmal muharebe destek gemisi Derya, dikey iniş kalkış yapabilen İHA/SİHA, halihazırda envanterde bulunan Bayraktar TB-2, Aksungur gibi sistemlerin gelişmiş versiyonları da envantere alınacak. Öte yandan tam bağımsız yerli savunma adımları kapsamında milli silah sistemleri Atmaca, Akya ve yerli silahlı deniz araçları da envanterde hizmete girecek.


Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 25.04.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 SDS Denizcilik ve..
 ALZE Turizm
 MERİDYEN Denizcil..
 YEŞİL Marmaris A...
 ANADOLU Kimyasal ..
 PAPATYA Yat
 KADIOĞLU Denizcil..
 MİNERAL den. san ..
 AKDEN Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim