Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
02 Mayıs 2024
Haber
Anket
Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu İzmir'de
Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına vardı. Çanakkale Boğazı’ndan geçerek İzmir’e yola çıkan TCG Anadolu’nun İzmir Körfezi’nden geçtiği anlar drone ile görüntülendi. TCG Anadolu'nun ziyarete açılacağı saatler de belli oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu İzmir limanına demir attı. Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) olan TCG Anadolu’nun İzmir Körfez’inden geçtiği anlar drone ile görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Tuzla’da düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilen TCG Anadolu, İstanbul Sarayburnu’nda vatandaşların ziyaretine açılmıştı. 17-23 Nisan tarihleri arasında 140 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan TCG Anadolu, rotayı İzmir’e kırdı.



TCG ANADOLU İZMİR’DE

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre İstanbul’dan ayrılan TCG Anadolu, İstanbul liman ziyaretini tamamladıktan sonra Çanakkale Boğazı’ndan geçerek dün İzmir’e gelmek için yola çıktı. TCG Anadolu dün 19.15 sıralarında Çanakkale Şehitler Abidesini selamladı.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi, sabah saat 06.40 sıralarında İzmir Körfezine giriş yaptı. TCG Anadolu, İzmir’e giriş yaptığı sırada körfez gemi trafiğine kapatıldı. Devasa geminin geçişi sırasında 6 römorkör ve sahil güvenlik botlarının gemiye eşlik ettiği görüldü.



İzmir limanına demir atan geminin körfezden geçişi de drone ile görüntülendi. İzmir limanına demirleyen dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, bugün saat 12.00’de vatandaşların ziyaretine açılacak.

DONANMANIN GURURU TCG ANADOLU

* Dünyanın ilk insansız hava aracı TCG Anadolu 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip.
* Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken, SİHA’lar da konuşlanabiliyor.
* 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu’da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor.
* TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekatı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek.
* 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor.
* Askeri gemi, ağır ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç taşıyabilme özelliğine sahip.



Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 4.05.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSPASİFİK deni..
 UTL Denizcilik
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 KEVSER Denizcilik
 FUDEN
 MAKSİMUM Denizcil..
 BLUE DE NIMES
 TAM Denizcilik
 YALİ Denizcilik
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim