Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
KOSDER yönetimi denizcilik meslek liselerinin müdürleriyle buluştu
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu, 25 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından İstanbul'da eğitim veren denizcilik meslek liselerinin müdür ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Özsoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; eğitim kurumlarının sektörden talep ve beklentileri, koster taşımacılığının personel istihdamı konusunda yaşadığı problemler ile çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.



Toplantıya dair açıklama yapan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, dünya denizciliğinin merkezlerinden birisi olan İstanbul’da eğitim veren denizcilik liselerinin müdür ve temsilcileriyle bir araya gelmekten onur duyduklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Büyük bir emek ve çaba sarf ederek; sektörümüzün temel yapı taşı olan gemi insanlarımızı denizciliğimize kazandıran eğitim kurumlarımız, önemli bir misyonu yerine getiriyor. Okullarımız üstlendikleri bu misyonu yerine getirirken; bizler de KOSDER olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu değerli hocalarımıza ilettik. Bununla birlikte; mesleki eğitimin en önemli dişlilerinden olan denizcilik meslek liselerimizin koster armatör ve işletmecilerinden beklentilerini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduk.”

Gemi insanı sayısının yetersizliğinin toplantının başlıca gündem maddesi olduğunu vurgulayan Başkan Çendik: “Koster armatör ve işletmecilerinin aynı zamanda sektörümüzün; başlıca problemi olan gemi insanı sayısının yetersizliği konusunda hangi çalışmaların ve düzenlemelerin hayata geçirilebileceğine dair değerlendirmelerde bulunduk. Oldukça verimli ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantımızın önümüzdeki süreçte; Türk denizciliğinin gelecekteki rotasını çizecek denizci öğrencilerimiz için fayda sağlayacak proje ve çalışmalara yön vereceğine yürekten inanıyoruz.” dedi.



Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 26.05.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALYAN Denizcilik
 KOÇ Topluluğu
 AVMAN Deniz Tic. ..
 MULTISERVICE Ship..
 ALBATROS Yatçılık
 DENTA Denizcilik
 İS-BİR Denizcilik..
 GRANDE Ship Manag..
 RAYBEN Denizcilik..
 CENK GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim