Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
01 Mayıs 2024
Haber
Anket
Yemek parası isteyen İkinci Kaptan, armatör tarafından darp edildi !
Eski adı "Mavi Marmara", yeni adı "Anatolian" olan RoRo gemisinin İkinci Kaptanı Serkan Göker, pis suyla yapılan yemeği yemediği için armatör tarafından darp edildi.

Daha önce Filistin’e yardım götürürken İsrail’de saldırıya uğrayan "Mavi Marmara" gemisi artık ticari amaçlı kullanılıyor. Gemi bu kez de dayak skandalıyla gündeme geldi.

31 Mayıs 2010 tarihinde Filistin'e yardım götürürken İsrail Deniz Komandoları' tarafından yapılan saldırıda 10 vatandaşın şehit olduğu Mavi Marmara Gemisi, iş insanı Erdoğan Tümsek tarafından alınmış ancak borçları nedeniyle haczedilmişti.

Tümsek'in borçları karşılığı Azeri iş adamı Malik Taşyar tarafından bir Türk ortağı birlikte satın alınan ve ismi 'Anatolian' olarak değiştirilen gemi bu kez dayak skandalı ile gündeme geldi.



Bir süredir personelinin maaşlarını alamadığı iddia edilen Anatolian gemisinde maddi sıkıntı nedeniyle erzak ve su sıkıntısı yaşanmaya başladı. Su tedarik edilemediği için gemide personel için hazırlanan yemek için tank suyu kullanıldı.

Gemide 2. kaptanlık yapan Balıkesirli Serkan Göker, içme suyu kalmadığı için tanktaki pis sudan yapılan yemeği yemediği gerekçesiyle geminin armatörü tarafından feci şekilde dövüldü.



Geminin kaptanı ile birlikte 2. Kaptan Serkan Göker, geminin yemeğini yemedi. Göker, 1. kaptanın isteği doğrultusunda yemeği dışarda yemek için şirketin muhasebe yetkilisini telefonla arayıp 300 lira istedi.

SOPAYLA SALDIRDI

Gemi mürettebatının, gemide yapılan yemeği yemediğini öğrenen Cengiz Uluç, öfkeden çılgına döndü. Kaptan kamarasını elinde sopayla basan Uluç, önce 2. kaptan Serkan Göker'e küfür ve hareketler yağdırdı. Öfkesi dinmeyen Uluç, acımasızca elindeki sopayla Göker'e defalarca vurdu. Göker'in aldığı sopa darbeleriyle kafası yarıldı, sol kaşı açıldı.

Tedavisinin ardından darp raporu alan Göker, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendisine saldıran armatör Cengiz Uluç'tan şikayetçi oldu. Olayla ilgili gözaltına alınan Uluç, savcılıkça ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

3.5 AY MAAŞ ALAMADI

Yeni Asır'a konuşan mağdur Serkan Göker, yemek parasını 3,5 aydır alamadığı maaşından istediği için öldüresiye dövüldüğünü söyledi. Göker, "Vurduğunda bayılsaydım. Kamaraya koyup, beni denize atardı. Sonra Karadenizde ceset bulunur 'bu ceset kimin diye haber yapılırdı. Bu kişi bu kadar acımasız biri. Ben şikayetçi oldum ama halen dışarıda geziyor" diyerek görev yaptığı gemide bir takım usulsüzlükler yapıldığı iddiasında da bulundu.



Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 15.06.2023




Share |




YORUMLARINIZ


Bu tip insanlar armatör olamaz
Bu adam nasıl armatör, tank suyuyla yemek yapılır mı icilir mi ? adamın maaşınıda ödememiş nasıl adli kontrol şartı veriyorlar yalancı şahit toplamıştır kendisine gemideki personelleri falan şahit etmiştir her ne olursa olsun bir armatör e yakışmayacak davranışta bulunmuş ayrıca insanlığada sığmayan Bu davranis gercekden cezasız kalması üzücü ülkede adalet olmadığının kaniti o kaptanın psikolojisini düşünün birde 3.5 aydır maaş alamamış birde üstüne darp edilmiş yazık vallahi yazık

Yazan: Murat - 16.06.2023 18:13:09


iyi yaptı
üç ay maaş almadan çalış üstüne dayak ye elin yokmu sende vur mustahak.
Yazan: yavuz akyol - 16.06.2023 17:00:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOLFİN Denizcilik..
 KORAL Ship
 LAGON Shipping De..
 REYSAŞ Denizcilik
 K-S Denizcilik Lt..
 ST Shipping Surve..
 UNICOR İnternatio..
 ATASOY Grup Deniz..
 MARMARA RoRo
 DRAGUT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim