Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
06 Mayıs 2024
Haber
Anket
Bandırmalılar Çelebi Limanı'ndan şikayetçi
Bandırma'daki Çelebi limanından şikeyet var. Bandırmalılar limana gelen Canlı hayvan taşıma gemilerinden yayılan kokudan ve diğer gemilerin çıkardığı tozlardan şikayetçi.

Bandirmamanset.com haber sitesi yazarlarından Erdem Özcan ilgili şikayetleri belirten haberinde şu ifadeleri kullanmış;

Çelebi liman aslında sadece hayvan kaynaklı koku üretmediği belliyken insan sağlığı ve çevre kirliliğine asıl neden olan maden tozları gerçeği de unutulmasın.

Binlerce ithal büyükbaş hayvan taşıyan gemilerin biri gidip diğeri gelirken çevreye yayılan iğrenç koku yanında sinek üremesine de neden olunca Bandırmalılar’ın gözlerini Çelebi Limanı’na çevirmelerine neden oldu.

Ama, liman aslında sadece hayvan kaynaklı koku üretmediği belliyken insan sağlığı ve çevre kirliliğine asıl neden olan maden tozları gerçeği de unutulmasın...

İthal edilen buğday, arpa ve mısır gibi tahıl ürünlerinin tahmil-tahliye sırasında meydana gelen ve havaya yayılan zehirli toz yanında en büyük tehlike olan boraks tozları da şehirle adeta iç içe geçen limandan rüzgâr yönüne göre bazen kuzey, bazen güney ve batı yönden esmesi sırasında tüm Bandırma’da yaşayan insanların zehir solumasına neden oluyor.



Ama bu zehirli tozların kokusu olmadığı için de bugün angus kokusuna haklı olarak adeta isyan edenler asıl tehlikenin bilmem farkındalar mı?

Onun için Bandırmalılar’ ın, “yüzen ahır” adını taktıkları gemilerden yayılan kokularla mücadele edilirken bana göre asıl tehlike, tarım ürünleri yanında boraks veya geçen yıl limanda tahliyesi yapılan demir-çelik sanayinde kullanılan ferro silika manganez madeni tozu gibi oluyorsa…

En çok etkilenenler ise; Bandırma Çelebi Limanı’yla adeta iç içe olan, hem de TCDD lojmanlarına bitişik Aşağı İstasyon Mevki’inde ikamet eden Bandırmalılar’dır ve geçmiş yıllarda çok mücadele ettiler ama maalesef değişen bir şey olmadı.



Yasak olmasına rağmen dökme şeklinde zehirli toz saçan madenlerin tahmil-tahliyesinin yapılması engellenmeli. Şimdi bir de maden tozu yanında ayni limandan gelen hayvan kokuları da şikâyet konusu olduğuna göre birlikte mücadele edilmeli…

Hayvan kokusu ve maden tozları engellenemiyorsa bu sıcak havalarda kapı-pencere açamayan Bandırma halkına sadece Allah kolaylık versin mi denilecek?

Bunun için de kaymakamlık ve belediye başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları da sadece “yüzen ahır” dan esen kokular için değil, maden kaynaklı tozlar için de engelleme çalışmalarının yapılması gerekiyor.





Kaynak: bandirmamanset
Eklenme tarihi: 11.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAAT VE SAAT
 EGE Su Altı Hizme..
 ALUNA ESTATES S.A
 ÖZLER İskele Ltd...
 ERSAGUN Denizcili..
 MARDES Gemi
 FATOGLU Gıda San...
 OBA Denizcilik
 AFRICA MARINE COM..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim