Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Konya’da icradan satılık gemi görünümlü bina!
Konya’nın Meram ilçesi Yaka Caddesi’nde bulunan ve imar şekli tam bir gemiyi andıran, uzun yıllar düğün salonu olarak işletilen bina, Konya 7. İcra Dairesi tarafından açık artırma ilanı ile satışa çıkarıldı.

Konya’nın merkezinde bulunan ve yapıldığında Konya’da tek olduğu için dikkatleri üzerine toplayan Yaka Marina adlı düğün salonu farklı konseptiyle özellikle yeni evlenecek olan çiftlerden yoğun ilgi görüyordu.



Bir bütün olarak gemiyi andıran tasarımı ile dikkat toplayan başta Tayat, sonrasında Yaka Marina olarak uzun yıllar boyunca işletilen düğün salonu, Konya 7. İcra Dairesi tarafından elektronik satış ortamında açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.



TOPLAMDA 3 BİN METREKAREDEN DAHA BÜYÜK BİR ALANA SAHİP

İcra yoluyla satışa sunulan Yaka Marina’nın satışa esas şartları ise şu şekilde belirlendi: “Dosya içerisindeki Meram Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 18.03.2022 tarih ve 31108 sayılı yazısı ekindeki imar durum belgesine göre;

Konya İli, Meram İlçesi, Yaka Mahallesi, 17695 ada 10 parsel nolu taşınmaz sınırları kırmızı renk kalın düz çizgilerle ve içi gri renk ile boyanarak, içerisindeki yapı ise mavi renk ile taranarak gösterilmiş olup, taşınmaz üzerinde 3 bodrum + zemin + normal katlı betonarme ve karkas ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiş yapı mevcuttur. Taşınmazın etrafı beton duvarlarla çevrili vaziyettedir. Taşınmaza giriş ön cephedeki Yaka Caddesi ile arka cephedeki Sarami Sokaktan sağlanmaktadır. Taşınmaz Yaka Marina adlı işletme tarafından kullanılmaktadır.”



ŞEHRİN EN İŞLEK VE EN MERKEZİ KONUMLARINDAN BİRİNDE

İlanda ihaleye katılmak isteyenlere Yaka Marina’nın konumu ve genel durumu ile ilgili bilgiler de verilerek, “Dava konusu taşınmaz; konum olarak Yaka Caddesi ile Sarami Sokağa cepheli konumdadır. Dava konusu taşınmazın çevresinde, imar planına göre yapılaşma olup, kaçak inşaatın olmadığı yerde bulunmaktadır. İmar planına göre yapılaşmış ticari ve konut alanı olarak cazibesi yüksek ve imarlı bölgedir. Çevresinde 2-3 katlı müstakil ve site şeklinde yapılaşmalar yer almaktadır. Dava konusu taşınmaz 3. Derce Doğal Sit Alanı içerisinde yer almaktadır. Taşınmaz alışveriş ve iş merkezlerine ve sağlık merkezlerine, eğitim kurumlarına, sosyal alanlara, ana yollara ve şehir merkezine yakın durumdadır. Yakın çevresinde; hemen güneyindeki Yaka Caddesinden sonra Özel Konya Küçük Şeyler Anaokulu ve Öncü Düğün Salonu, 200 metre güneydoğusunda Sare Özkaşıkçı Yatılı Bölge Ortaokulu, 300 metre kuzeydoğusunda Özel Diltaş Anadolu Lisesi, 400 metre kuzeybatısında Şehit Mehmet Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu, 530 metre doğusunda Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi vardır.

Taşınmaz sosyal ve kültürel bakımdan gelişmiş olan bölgede kalmaktadır. Bölgenin her türlüalt yapı hizmetleri tam olup, belediye hizmetlerinden tam olarak yararlanılmaktadır. Ulaşım otobüs ve minibüs ile sağlanmaktadır. Taşınmaz Yaka Caddesi üzerinde olup, Beyşehir Caddesine 750 metre, Köyceğiz Caddesine 850 metre, Fatih Caddesine 950 metre, Yeni Meram Caddesine 1.1 km ve şehir merkezi sayılan Valilik Binasına ise 5.7 km mesafededir” ifadelerine yer verildi.



DEĞERİ 31 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Yaka Marina’nın genel durumuyla birlikte değerine ilişkin de detaylara yer verilen ilanda, 3024 metrekare alana kurulu bulunan düğün salonunun kıymetinin 31 milyon 237 bin 200 lira olarak belirlendiği, rakama KDV uygulanacağı ve açık artırma ile satışa sunulan binanın en yüksek rakamı verene satışının gerçekleştirileceği bildirildi.



İŞTE İHALE TARİHİ VE SAATİ

Yaka Marina’nın satışına yönelik ilk ihale 28 Temmuz Cuma günü saat 10:00’da başlayın 4 Ağustos Cuma günü 10:00 itibariyle sona erecek. Satışı gerçekleştirilmezse ikinci bir artırmaya daha gidilecek. İkinci artırma ise 25 Ağustos Cuma günü saat 10:00 itibariyle başlayıp 1 Eylül Cuma günü saat 10:00 itibariyle son bulacak. Binayı almaya aday olanlar Elektronik Satış Platformu esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden ihaleye katılabilecekler.



Kaynak: pusulahaber
Eklenme tarihi: 17.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ESRA Denizcilik
 BAASE & ELSEK
 GUNGOR Shipping
 ÇANAKKALE Liman İ..
 ŞENER Tersanecili..
 GEMEK Denizcilik ..
 BLUETANKERS
 ABC SHIPSTORE D..
 MİLENYUM Denizcil..
 CHEMTANKERS Shipp..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim