Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Rusya: ''Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmek mümkün değil''
Rusya 18 Temmuz tarihinde süresi dolan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yenilenmesi konusunda hali hazırda devam eden bir temas olmadığını açıkladı.

Kremlin Sözcüsü anlaşmaya dönmenin mümkün olmadığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 1,5 yılı aşkın süre önce başlayan saldırıları nedeniyle Ukrayna’nın tahıllarının uluslararası piyasalara ulaşmasından sorun yaşandı. Geçen yıl Temmuz ayında Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında sağlanan uzlaşıyla Ukrayna limanlarından dünya piyasalarına tahıl sevkiyatını sürdürecek Tahıl Koridoru Anlaşması imzalanmış ve anlaşma bu yıl 18 Temmuz tarihine kadar çeşitli defalar uzatılarak yürürlükte kalmıştı.

Ancak 18 Temmuz tarihinden itibaren Rusya kendisine yönelik yaptırımları gerekçe göstererek anlaşmayı uzatmama kararı aldı. Uluslararası toplum bunun dünyada gıda güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ve özellikle çok sayıda yoksul Afrika ülkesindeki açlık sorununu tetikleyeceği gerekçesiyle Rusya’ya tepki gösterdi.

Rusya’ya anlaşmaya geri dönmesine dair çağrılar devam ederken Rusya mevcut durumda anlaşmaya geri dönmeleri için bir temas olmadığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin devlet haber ajansı RIA’ya konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Verşinin, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yeniden yürürlüğü girmesi konusunda şu an devam eden bir görüşme olmadığını söyledi.

Salı günü ayrıca Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da konuya ilişkin bir değerlendirme yaptı. Peskov açıklamasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya'ya anlaşmaya dönmesi yönündeki çağrısına değindi.

Peskov, "Sayın Guterres'in mektubu yine bir tür eylem planını ortaya koydu ve Rusya ile yapılan anlaşmaların bir noktada uygulanabilir olacağına dair vaatler içeriyordu. Ancak ne yazık ki, şu anda anlaşmaya dönmek mümkün değil çünkü anlaşmanın Rusya'yla ilgili kısımları uygulanmıyor ve fiilen hiçbir zaman uygulanmadı" dedi.



Kaynak: voa
Eklenme tarihi: 26.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YOROZ Agency
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 EGE Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 PENNON Yat
 AVMAN Deniz Tic. ..
 MİDSHİP Maritime
 SANBER Denizcilik..
 ADATEPE Denizcili..
 ASPET Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim