Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
04 Mayıs 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı olmaya aday ULAQ KAMA tanıtıldı
ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma’nın ortak olarak geliştirdiği ULAQ Ailesine yeni bir üye katıldı; ULAQ KAMA Sarf Edilebilir İnsansız Deniz Aracı.

ARES Tersanesi Meteksan Savunma ortak girişimi tarafından yürütülen ULAQ SİDA Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu alanda ULAQ ailesinin yeni üyesi ULAQ KAMA, “Sarf edilebilme” özelliği ile ön plana çıkıyor.



Düşük maliyetlere ancak çok yüksek etki gücüne sahip ürünler elde etme ihtiyacından doğan ULAQ KAMA denizlerdeki yeni hâkim güç olmayı hedefliyor.



ULAQ KAMA hakkında açıklamalarda bulunan ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan:

“Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ ailesinin genişlemeye devam ettiğini büyük bir gurur ve mutlulukla ifade etmek isteriz. ULAQ İnsansız Deniz Aracı’nın ülkemizin mavi vatan savunması, deniz hak ve menfaatlerinin korunmasında ne kadar önemli bir sistem olduğunun farkındayız. Asimetrik uygulamaların, geçmişte olduğu gibi bugün de harekatın, hatta harbin gidişatını değiştirme potansiyelini devam ettirdiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmaların en gelişmişini, ULAQ ailesinden edindiğimiz tecrübe ile harmanlayarak, ULAQ KAMA Sarf Edilebilir İnsansız Deniz Aracı’nı ülkemizin ve müttefiklerimizin hizmetine sunuyoruz.” ifadelerini kullandılar.

ULAQ KAMA, kesintisiz iletişim ağının sağladığı ufuk ötesi uzun mesafelere ulaşan menzili, küçük boyutlarının sağladığı düşük silueti, boyutlarının ötesindeki denizcilik kabiliyeti, patlayıcı faydalı yükü ile caydırıcı bir silah olmasının yanında sensor faydalı yükü sayesinde de aynı zamanda bir keşif – gözetleme platformudur. ULAQ KAMA, sahip olduğu özellikler ile operatif karar vericilere yeni ve asimetrik seçenekler sunacaktır.

Asimetrik harbin en önemli unsurlarından birisinin platform sayısı ile doğru orantılı olduklarının altını çizen ARES ve Meteksan şirketleri, ihtiyacın bildirilmesinden sonra bir yıldan az bir sürede 100’den fazla ULAQ KAMA’yı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edebileceklerinin altını çizdiler.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 27.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALBATROS Yatçılık
 ATLANTİS Deniz Na..
 EGE Denizcilik
 A1 Denizcilik
 AYGAZ A.Ş.
 ERS Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 İSKELE Denizcilik..
 KALAMIŞ Denizcili..
 CREWMEDITERRENIAN..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim