Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
04 Mayıs 2024
Haber
Anket
Akaryakıt zamları lojistikte maliyetleri zorluyor
Deniz Ticaret Odası meclis toplantısında konuşan İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ekonominin sıcak bir dönemden geçtiğini söyleyerek, akaryakıt zamlarının lojistik sektöründe maliyetleri zorladığını ve sektörü derinden etkilediğini belirten Öztürk, “Zamların yansıması herkesi etkileyecek. Fakat biz nihai kullanıcılar olarak zamlardan dolayı ortaya çıkacak olan maliyeti omuzlamak durumundayız” dedi.



Yaklaşık 1 yıldır devam eden tarım koridoru anlaşmasına da değinen Öztürk, kararın Karadeniz’de ticarete ve yolcu güvenliğine olumsuz yansıyacağını söyledi.

“Anlaşmanın uzamasını arzu ediyoruz”

Öztürk, “Tahıl koridoru anlaşmasının uzamasını arzu ediyoruz. Tahıl fiyatlarında yüzde 8-10’ları bulan bir artış söz konusu oldu. Başka bir konu ile de karşı karşıya kaldık.

Rusya ve Ukrayna karşı ülkenin limanlarına gidecek her hangi bir geminin askeri bir gemi sayılacağı ve vurulacağı ile ilgili görüşler söylendi ve bu da tabi Karadeniz’in güvenliği ile ilgili bir takım tartışmalara sebep oldu. Ticaretin Karadeniz’de durmasının, yük ve yolcu gemilerinin güvenli seyirinden navlun fiyatlarına kadar olumsuz sonuçlarını yaşayacağız. Umarız yeni bir anlaşma zemini olur, 1,5 yıldır devam savaş son bulur” dedi.

“Alsancak Limanı eski günlerini arar hale geldi”

Türkiye Varlık Fonu’ndaki Alsancak Limanı’nın satılacağına dair haberlerin gündemde önemli yer tuttuğuna da değinen Öztürk, İzmir’in 16 limanı ile bir liman kenti olduğunu ve Türkiye’deki konteyner hareketlerinin yüzde 15’ini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “İzmir’den 220 destinasyona direkt bağlantı var. İzmir limanının kapasitesi 1 milyon TEU, Nemrut Körfezi’ndeki Aliağa limanlarımız ile birlikte 4 milyon 250 bin ton kapasite var.

İzmir Limanı şu an günümüzdeki rıhtım uzunluğu ve geri saha büyüklüğü açısından Ege’nin 1.Türkiye’nin ise 2. konumunda. Her türlü yüke yolcuya araca hizmet edebilen bir liman, sadece bir konuda ihtisaslaşmış bir liman değil. Birçok limanın tarifesi İzmir Limanı tarifesine göre ayarlanır. İzmir Limanı maalesef eski günlerini arar hale gelmiştir, her geçen gün kan kaybediyor, böyle giderse 1 sene sonra da kan kaybedecek.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 29.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYDEN Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
 İSKELE Denizcilik..
 GMARİN
 MONO Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 AKAR Shipping
 ALEYNA denizcilik
 Bayar Danışmanlık
 CENK GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim