Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
Binlerce araç taşıyan gemi günlerdir söndürülemiyor
Almanya'dan Mısır'a giden ve binlerce otomobil taşıyan gemi Hollanda açıklarında yanmaya başlamasının üzerinden günler geçti. Gemideki 3 bin 700 araçtan 500'ünün elektrikli olduğu açıklandı. Bu elektrikli otomobillerin birinden çıktığı belirtilen yangın henüz söndürülebilmiş değil. Alevlerden kaçmak için denize atlayan mürettebattan bir kişi öldü 7 kişi ise yaralandı.



Kuzey Denizi'nde Hollanda'ya bağlı Ameland Adası açıklarında Panama bandralı Fremantle Highway adlı kargo gemisinde Çarşamba sabaha karşı çıkan yangın henüz tam olarak söndürülebilmiş değil. Toplam 2 bin 857 aracın bulunduğu gemideki yangını söndürme çalışmaları 2 gündür devam ediyor.



1 MÜRETTEBAT ÖLDÜ

Almanya’dan Mısır’a sıfır otomobilleri taşıyan Fremantle Highway kargo gemisinde elektrikli bir otomobilin alev alması sonucu yangın çıkmıştı.

Gemideki 23 kişilik mürettebatın bir kısmı güverteden denize atlayarak alevlerden kaçmayı başardı. Diğerleri ise bot ve helikopterlerle kurtarılmış, ancak mürettebattaki Hindistan vatandaşı bir kişinin hayatını kaybetti duyurulmuştu.

EKİPLER GEMİYE ÇIKTI

Kurtarma ekipleri, gemideki sıcaklığın düştüğünü ve geminin daha iyi kontrol edilebilmesi için ekiplerin çekme halatlarını takabilmek için gemiye çıktığını açıkladı.

200 metre uzunluğunda gemiyi kurtarma çalışmaları yangının tam olarka söndürülmesinden sonra başlayacak.



3 BİN 783 ARAÇTAN 498'İ ELEKTRİKLİ

Gemi kiralama şirketi "K" Line gemide 3 bin 783 araç olduğunu ve bunların 498 adetinin elektrikli araç olduğunu belirtti. Yangının ilk başladığı anlarda gelene bilgiler gemide 25 elektrikli araç olduğu yönündeydi.



BMW VE MERCEDES'TEN AÇIKLAMA

Gemiyi kiralayan şirket otomobillerin markaları hakkında bilgi vermekten kaçınıyor. Alman üreticiler BMW ve Mercedes-Benz, gemideki kargolar arasında otomobillerin olduğunu açıkladılar.



Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün elektrikli araçları taşıyan gemiler için yeni önlemler hazırlığında olduğu açıklandı.

Lityum iyon (Li-Ion) pillerin benzinli araçlara yandıklarında çok yükske sıcaklıklar ürettikleri ve söndürülmelerinin de daha zor ve uzun sürdüğü belirtildi.



Geminin batması halinde suya karışacak petrol ve araçların atıkları nedeniyle "çevresel felaket" yaşanacağı korkusu hakim.

Gemi, Wadden Denizi'ndeki ekolojik açıdan hassas adalardan oluşan takımadaların bir parçası olan Terschelling ve Ameland'ın açıklarında bulunuyor.



UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak ilan edilen ve Hollanda, Almanya ve Danimarka'yı kapsayan bölge 10 binden fazla su ve kara türüne ev sahipliği yapıyor.



Ameland Belediye Başkanı Leo Pieter Stoel, çevre felaketi konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Hollandalı belediye başkanı, “Gemi batarsa, her türlü kirlilik Ameland'a ve diğer Wadden Adaları'na bulaşabilir. Elbette çevresel etkilerden, Wadden bölgesinin doğası üzerindeki etkilerden her zaman korkuyoruz. Burası bir dünya mirası alanı ve içine çok tuhaf, zehirli ürünler gelirse zarar görebilir” dedi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Elektrikli otomobil taşıyan gemilerdeki yangınlar kuralları değiştiriyor
* 3 bin otomobil taşıyan gemide yangın





Kaynak: NTV
Eklenme tarihi: 30.07.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖCEK Yatçılık
 EFEMAY Denizcilik..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 GEMAK
 USTAOĞLU Denizcil..
 KINAY Denizcilik
 HACI İBRAHİM HACI..
 LİDER Gemi
 ARTI Gemi Kiralam..
 ECA Ship Trade Co..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim