Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Kocaeli'de Derince limanında TMO'ya ait siloda büyük patlama
Kocaeli'de yaşanan patlamanın ardından vatandaşlar paniğe kapıldı. Patlamada 3'ü ağır, 12 kişi yaralandı. Patlamanın nedeninin siloya buğday yükleme sırasında tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği tahmin ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Derince'de TMO silosunda meydana gelen patlamayla ilgili teknik inceleme başlatıldığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen patlamadan 12 kişinin etkilendiğini, bunlardan 3'ünün entübe edildiğini bildirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Derince'de adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kocaeli'de yaşanan ve kentin birçok yerinden görülen patlama paniğe yol açtı. Çok sayıda yaralının olduğu patlamayla ilgili çalışmalar devam ediyor.



Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda büyük bir patlama oldu. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Bugün saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde patlama sesi duyuldu. Patlama Gölcük'ten de hissedildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlara şifa dileyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakan Yumaklı yaptığı paylaşımda, “Toprak Mahsulleri Ofisimizin Derince Liman Silosu’nda meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kocaelili vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli çalışmalar yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

EKİPLERİN OLAY YERİNDEKİ MÜDAHALELERİ SÜRÜYOR

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"SIKIŞMADAN KAYNAKLI PATLAMA OLDU"

Patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini aktaran Aygün, "Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu." diye konuştu.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TMO silosundaki patlamada 2’si ağır 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Buğday aktarımı sırasında yaşanan TMO silosundaki patlamanın tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Muhtemel bir yangının çıkmaması için ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor. Elbette elektrik aksamının zarar gördüğünü gördük. Yangının çıkmaması için her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaklaşık yarım saat önce yaptığı açıklamada, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



"CAN KAYBI OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Derince Limanı'ndaki Toprak Mahsülleri Ofisi'nin silolarında meydana gelen patlamada can kaybı olmamasını temenni ediyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ekiplerimiz olay yerinde hızla müdahale ediyor ve güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Hepimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosundaki patlamada yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

TÜM YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise "Detaylı inceleme yapılmadan 'şudur' demek için erken ancak teknik arkadaşların verdiği bilgiyi tekrar ediyorum. Hububat siloları bunlar. Hem yükleme hem de boşaltma faaliyeti yapılıyor. Bu esnada açığa çıkan tozun patlamaya sebebiyet verebileceği ifade ediyor teknik arkadaşlar. Kendilerine sorduğumuzda verdiği bilgi bu yönde. Zaman zaman bu patlamaların olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen böyle bir durum söz konusu oldu. Daha detaylı çalışma yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

"ARANAN KİMSE YOK, HERKES BULUNDU"

Hastaneye kaldırılan 12 yaralıdan 3'ünün entübe edildiğini kaydeden Başkan Büyükakın, "Diğerlerinin durumu iyi. Sağlıkçılarımız elinden geleni yapıyor. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. Toplam 60 silonun bulunduğunu belirten Büyükakın, "60 tane silo var. 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor" açıklamasını yaptı.

Tüm yaralıların hastanede tedavi altına alındığını da sözlerine ekleyen Tahir Büyükakın, "Aranan kimse yok, herkes bulundu. Bu da kesin bilgi mahiyetinde. Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Yaralı sayısında artış beklenmiyor. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi



ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ÖNLEMLER ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: " Yapılan kontrollere göre limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir." açıklamalarında bulundu ve ekledi:

"Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Kıyem-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemimiz ve Tuzla’da konuşlu bulunan Şark römorkörümüz kalkışa hazır bekliyor."

"TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir."

1 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILDI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, "Bugün, saat 14.50 sıralarında, Liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına #AFAD, @EmniyetGM, @jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre; olayda 10 vatandaşımız yaralanmış olup, an itibarıyla can kaybı bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.



"13 ADET SİLO KUYUSU HASAR ALDI"

TMO’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 Ağustos 2023 tarihinde TMO Derince Silosu'nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlama nedeniyle 13 adet silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir” ifadelerine yer verildi.

45 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin olayın ilk anından itibaren sahada olduğunu kaydeden Büyükakın, "45 personelle arkadaşlarımız müdahale ediyor. Sağlık ekipleri var. Güvenlik ekipleri var. Tüm ekipler alandalar" diye konuştu.

"İHMAL VARSA GEREKEN YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Büyükakın, bu tür alanların denetleme yetkisinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu belirten Büyükakın, "Onların düzenli olarak denetim yaptığını biliyorum. Konu ile ilgili detaylı incelemeler yapıldıktan sonra ihmal varsa gereken yaptırımlar uygulanacak ama henüz bunu değerlendirmek için çok erken. Olay olalı 1 saat kadar oldu" dedi. Aynı zamanda Büyükakın, olay yerindeki tüm yaralıların hastaneye sevk edildiğini de sözlerine ekledi.



HEMEN BÖLGEYE İNTİKAL ETTİK

Olay yerine gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz bölgeye geldiklerini belirtti. Gölcük'te olduğunu ve patlama sesini duyduklarını kaydeden Katırcıoğlu, "Hemen bölgeye intikal ettik. Devletin bütün organları burada kimseye bir zarar gelmeden süreci yöneteceğiz inşallah. Bizler de olay yerindeyiz. Vali'miz, Belediye Başkanı'mız ve milletvekillerimiz burada gerekli önlemleri alıyoruz. Geçmiş olsun." diye konuştu.

BAKAN KOCA DUYURDU: YARALILARDAN 3’Ü ENTÜBE EDİLDİ

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3’ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor. Yaralılara, Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına ve şehir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Türkiyegazetesi (İHA+AA)
Eklenme tarihi: 7.08.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YOROZ Agency
 DALSAN Liman İnşa..
 EGE Sualtı Gemici..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 ARSLAN Shipping
 SENKRON Travel
 ONUR Denizcilik v..
 ERK Denizcilik
 OBA Den. Pet. İnş..
 KDE Marine
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim