Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
06 Mayıs 2024
Haber
Anket
12 Türk gemisi mürettebatıyla birlikte Ukrayna limanlarında mahsur
Rusya ve Ukrayna'nın kanlı savaşı, Karadeniz'de faaliyet gösteren Türk gemilerinin faaliyetlerini ciddi engel teşkil ediyor. Rus saldırıları nedeniyle 12 Türk gemisinin mürettebatıyla birlikte Ukrayna limanlarında mahsur kaldığı bildirildi. Gemi sahipleri ve mürettebatlar, Türk gemilerinin tahliyesi için geçici bir yardım koridoru açılmasını bekliyor.



Rusya Donanmasının, Karadeniz’de seyir halindeki Palau bayraklı Türk kargo gemisi Şükrü Okan’a önce uyarı ateşi açıp sonra da helikopterle asker indirmesi, Ukrayna-Rusya arasındaki savaştan etkilenen Türk ticaret gemilerinin yaşadığı zorluğu gözler önüne serdi.

Ailelerini geçindirmek için şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölgeyi de kullanmak zorunda kalan Türk gemilerinin mürettebatları, büyük riskler almak zorunda kalıyorlar.

Türk gemileri ve mürettebatlarının durumuyla ilgili NTV’ye konuşan Kosder Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çendik, ‘’ "Hiç alışık olmadığımız bir süreç yaşıyoruz. Gemi adamlarını güvertede gördünüz hepsi oturtulup, esir alınmış şekilde, şüpheli gibi. Bunlar ekmeğinin peşinde olan fedakâr cefakâr gemiciler. Gemicilerin o görüntülerle yansıması hoş olmuyor." dedi.

Çendik, Karadeniz’deki belirsizlik ortamına dikkat çekerek, ‘’Karadeniz'deki Rus tehdidi nedeniyle aylardır evlerine dönemeyen Türk denizciler var. Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna limanlarında mahsur kalan 12 Türk gemisi ve o gemilerde bulunan mürettebat yaklaşık 1,5 yıldır kurtarılmayı bekliyor.’’ ifadesini kullandı.

RUSYA, TÜRK GEMİSİNİ VURDU

Mahsur kalan gemilerin denize açılamadıklarını belirten Çendik, ‘’Orion S gemisi de Nikolayev Limanında demirli 5 Türk gemisinden biri. Tahıl koridoru kapsamında olmadıkları için denize açılamadılar. Geminin kaptanı mayın tehdidi nedeniyle geminin tahliye edilemediğini anlattı.

Herson Limanı'nda demirli Tuzla isimli Türk gemisi de Rus füzesiyle vurulmuştu. Gemiciler zaman zaman meydana gelen bu tür saldırılar nedeniyle korku içinde yaşıyor.’’

Gemi sahiplerinin de bu sıkıntılı durumda ekonomik zorluklar yaşadığını söyleyen Çendik, "Bu gemiler ticaret yapamaz haldeler. Gemilerin çalışması gerekiyor, bunların tekrar çalışması çok büyük maliyet. Fabrika diyoruz gemilere. Bunun ciddi anlamda ekonomik kayıpları var. 12 türk ve 60 yabancı gemiye ekonomik külfeti var." dedi.

Gemi sahipleri ve mürettebatlar, Türk gemilerinin tahliyesi için geçici bir yardım koridoru açılmasını bekliyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Rus askerlerinin Türk gemisine baskın yaptığı anların videosu
* Rus savaş gemisi 'Şükrü Okan' gemisine uyarı ateşi açtı





Kaynak: Türkiyegazetesi (NTV)
Eklenme tarihi: 16.08.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 SİMPLYDİVİNG
 NNC Shipping. co.
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 AR Shipping
 KURŞUN Denizcilik..
 BODUROĞLU Denizci..
 BURAK Denizcilik
 TEKNOMARİN Denizi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim