Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Mayıs 2024
Haber
Anket
Çanakkale Boğazı orman yangınları nedeniyle deniz trafiğine kapatıldı
Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ile denizcilik hizmetleri şirketi Tribeca, Çanakkale'de devam eden orman yangınları nedeniyle Çanakkale Boğazı üzerindeki deniz trafiğinin çift yönlü olarak durdurulduğunu bildirdi.

Tribeca, “Çanakkale Boğazı'nda deniz trafiği saat 18.45'te bölgedeki yangına müdahale eden uçakların denizden güvenli şekilde su çekebilmesi için çift yönlü olarak askıya alındı” açıklaması yaptı.



Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı da açıklamasında, “Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü olarak geçici askıya alındı” dedi. Bakanlık, yangının deniz kenarına yaklaşması durumunda römorkörlerin devam eden yangınla mücadele operasyonuna ilave destek vermek için müdahaleye hazır olduğunu kaydetti.

Çanakkale Valiliği ise yangınla ilgili olarak, “İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracı ile müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir. Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir” bilgisini verdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bölgeye Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 1.328 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 202 arazöz, 30 su tanker ve 64 iş makinesi sevk edildiğini bildirdi.

Yunanistan’ın kuzeyindeki yangınların dördüncü gününde 18 cansız bedene ulaşıldı

Yunan itfaiye ekipleri ülkenin kuzeydoğusunda dört gündür devam eden büyük orman yangınının harap ettiği bir bölgede 18 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı.

İtfaiye sözcüsü Ioannis Artopios, televizyondan yaptığı açıklamada, Yunan polisinin Dedeağaç’taki Avanta bölgesindeki bir barakanın yakınında bulunan cesetlerin kimliklerini belirlemek için Afet Kurbanı Tespit Ekibi’nin harekete geçirildiğini söyledi.

Artopios, bölgede herhangi bir kayıp ihbarının yapılmadığını gözönüne alan yetkililerin hayatını kaybedenlerin ülkeye Türkiye sınırından giren göçmenler olma ihtimalini araştırdıklarını kaydetti.

Yüzlerce itfaiyeci Yunanistan'ın kuzeydoğusunda ve İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Tenerife'de günlerdir devam eden büyük orman yangınlarını kontrol altına almak için mücadele ediyor. Şiddetli rüzgarın alevleri körüklemesi sonucu büyüyen yangın bölgedeki köylerin ve bir şehir hastanesinin boşaltılmasına yol açtı.

Sıcak, kuru ve rüzgarlı hava, Yunanistan genelinde onlarca orman yangınının patlak vermesine neden olurken, en şiddetli yangın dördüncü gününe girerek kuzeydoğudaki liman kenti Dedeağaç'ı sardı. Yunanistan'ın kuzey ve orta kesimlerinde çıkan ayrı yangınlarda da dün iki kişi öldü ve iki itfaiyeci yaralandı.

Atina bölgesi de dahil olmak üzere birçok bölge için yangın riski seviyesi, bugün "aşırı" olarak listelendi. Yetkililer, halkın bu bölgelerdeki dağlara ve ormanlara girişini en az yarın sabaha kadar yasakladı ve askeri devriye emri verdi.




Kaynak: VOA
Eklenme tarihi: 22.08.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KUTUP Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 KDE Marine
 BATU Shipping
 ASYELKEN Gemi Ace..
 MEGA-MAR Denizcil..
 MİNA Denizcilik v..
 SAN-MAR Denizcili..
 MEHTAP Denizcilik
 YÜTEK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim