Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Mayıs 2024
Haber
Anket
Gölcük tersanesi işçileri eylem yaptı
Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Tersane Komutanlığında çalışan üyeleriyle birlikte Gölcük Anıtpark'ta eylem yaptı.

Ocak ayında aldığımız ücret Aralık'ta erimekte

Eylemde basın açıklamasını yapan Harb-iş Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak; “biz üretken ve çalışanlar sadece vergiden adalet istiyoruz. Yıllardır çalışanların ücretleri Türkiye ekonomisine eş değer bir düzeyde düzeyde büyümemiştir. Hem doğrudan hem de dolaylı olarak ödediğimiz vergilerle ücretimiz daha cebimize girmeden vergi adı altında geri alınmakta, Ocak ayında aldığımız ücretimiz Aralık ayına kadar giderek azalmakta ve erimektedir. Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan biz emekçilerin en önemli sorunlarından birisi.



Biz tezgahlarımızı terk etmedik

Değerli Arkadaşlar, biz bu sloganı atarken ne kadar samimi olduğumuzu hep dile getirmekteyiz. Nitekim 15 Temmuz hain darbe girişiminde hainlerin uçakları kaldırmaya teşebbüs ettiği sırada bizim teknik personelimiz uçakların kalkmasını engellemiştir. Genel merkezimiz ve şubelerimizin örgütlenmesi ile birlikte mesaj sistemi ile tüm üyelerimize ulaşıp arkadaşlarımızı meydanlara davet edip günlerce meydanlarda nöbetler tuttuk. Biz devletimizin yanında dün vardık, bugün varız, yarın Allah nasip ederse yine olacağız. Pandemi döneminde insanlar sokağa çıkamazken ölüm endişesi duyarken biz tezgahlarımızı hiç terk etmedik. Pandemi döneminde çok büyük devlet olarak gözüken ülkeler okyanusta maske taşıyan gemileri alıkoyduğu dönemde piyasada maske dolar ile satıldığı süreçte askeri fabrikalarda çalışan kardeşlerimiz hatta emekli olan üyelerimiz dahil mesai merhumu gözetmeksizin maske ve dezenfektan üretimi yapmışlardır.

Beklentimiz bir refah payı ve milli savunma sanayi primi

Fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır, enflasyonun önlenemez yükselişi gıda ve yakıta gelen zamlar, gelen ek vergiler iyice belimizi bükmüştür. Bu artık sürdürülebilir bir durum olmaktan çıkmıştır. Bizim şuan devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Milli Savunma Bakanımızdan ve Çalışma Bakanımızdan beklentimiz bir refah payı ve milli savunma sanayi primidir. Savunma sanayinde yüzde 80 ne varan millileşme oranlarında askeri fabrikalarımızın ve tersanelerimizin katkısı göz ardı edilemez. Ancak gelin görün ki, ülkemizin güvenliği için çalışan emekçilerimiz maalesef geçim savaşı veriyor.

Verdiğimiz hizmetin karşılığını alamıyoruz

Değerli Arkadaşlarım; Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gücümüz birliğimizdedir. Zafer direnen emekçinin olacaktır. İş barışı ve iş huzurunu bozmadan emek ve ekmek mücadelesine devam edeceğiz. Yetersiz kalan zamların erimesi yetmezmiş gibi normal ücretinin de her ay bir öncekinden daha düşük hale gelmesiyle arkadaşlarımız hesap kitap yapamaz duruma gelmiştir. Ülkemizin savunma ve güvenliğine hizmet veren Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, nitelikli ve tecrübeli işgücünü, gece gündüz demeden ortaya koyarak vatan savunmasına verdiği hizmetin karşılığını ne yazık ki alamamaktadır"dedi.

Basın açıklamasının ardından eylem sessizce sona erdi.

Eylem sloganları

Eyleme katılan işçiler, düdük eşliğinde direne direne kazanacağız, vergide adalet, Harb-iş isçisi vatan bekçisi, zafer direnen emekçinin olacak, işçiyiz haklıyız kazanacağız, bu başlangıç mücadeleye devam şeklinde sloganlar attılar.


Kaynak: golcukgundem
Eklenme tarihi: 25.08.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BORLU Çevik Akary..
 TANGO Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 İSTANBULLİNES Den..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 SMARİNE Elektrik
 CAN Dış Tic. ve L..
 İMAMOĞULLARI deni..
 AYGÜN Denizcilik ..
 NARAL Deniz Taşım..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim